Sensatsioon!

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
Suletud
Kasutaja avatar
suurpomm
Huviline

Postitus Postitas suurpomm »

Maxim 3tk
50mm miinipildujad 2tk
SVT-40 5tk
AVS-36 4tk
Degtjarjov DP27 1tk
Mosin-nagant (osad neist olid esimese maailmasõja aegsed) 8tk
Kuulipilduja tühjad kastid
DP27 kettad
SVT ja AVS-i salved
http://detektorist.pro-forums.com/
Hall Kardinal
Huviline

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Nagu ma nüüd aru saan on asjad muuseumile üle antud?. Kas oskab keegi öelda ,kes ja kus need restaureerib? Ja kunas seda kõike siis ka muuseumis näha saab? . Küsin seepärast,et olen huvitatud restaureerimise kvaliteedist. Kui vaadata Viljandi muuseumis olevaid relvi siis nii mõnigi restaureering ajab öökima. Mingi tunne ütleb,et kindlasti jääb asi venima kuna pole raha jne.
Kasutaja avatar
suurpomm
Huviline

Hetkel näeb neid Põltsamaa muuseumis. Probleem on rahas, otsitakse raha nende relvade konserveerimiseks.
Hall Kardinal
Huviline

Seda oli arvata,et raha ei ole.Tegelikult peaks kiirelt raha leidma,sest ,mis hakkab peale keskkonnamuutust nende leidudega juhtuma on ka vöhikule selge. Ma saan nii aru,et kui oleks olnud mündileid oleks raha olnud,relvad võivad uut rahatrükki oodata ja edasi mädaneda.
Kasutaja avatar
suurpomm
Huviline

Nüüd on MK-le hea seda ninale hõõruda. Vickers oleks sama moodi seda rahalaeva oodanud.
Kasutaja avatar
MK
Huviline

Postitus Postitas MK »

suurpomm kirjutas:Nüüd on MK-le hea seda ninale hõõruda. Vickers oleks sama moodi seda rahalaeva oodanud.
Mõtled ikka MuinsusKaitset? :D
Kasutaja avatar
suurpomm
Huviline

Jah!
Hall Kardinal
Huviline

MIs siin ikka midagi nina alla hõõruda? Kui ikka raha pole siis pole. oleks aga asjahuvilised ise lasknud relvad restaureerida oleks nad saanud ilmselt sama staatuse nagu mina seda sain. Pöhimõtteliselt tundub asi olema selline,et ise ei söö aga teistele ka ei anna. Minu leitud pritsiga oli asi väheke teisem: Kuna relva ajalugu oli suht selge ja asi seotud Vabadussõjaga siis hetkel suurte juubelisundmuste aegu oleks sellele rahakest leitud.Kindlasti oleks tehtud vastav restauraatorite grupp ja eelarve oleks kopsakas olnud.Umbes nii nagu see Tönismäe kaevamine oli.Kaevajad said kenakesed lisatasud jne. Minu leiu kallal tegutses uks Hanko Rindemuuseumi pensionile jäänud restauraator. Tegi korraliku töö ja tutvuse poolest ilma rahata.Sõitude peale mul muidugi kulus 5 tonni,aga see on peenraha. Muidugi olen ma nuud muinsuskaitsjate suust kuulnud,et relv üdini rikutud.Ma ei saa aru,kas inimene,kes on aastakümneid töötanud restauraatorina metalli alal kaotab oma oskused pensionile minnes? Jah parempoolne käepide tuli tõesti koopiaga asendada,kuna sellest oli sisuliselt saepuru järel.Siinkohal tekib küsimus,et kui kaitse alusel kirikul keegi aknaklaasi sisse viskab,kas siis uut klaasi ei panda? .Ja üldse oli kogu asi ühes joodikus,kes omast arust riiki esindas,kuid haledalt suhu sai. Muidugi on nutune,kui Põltsamaale viidud relvad ära ussitavad.Kui vähemalt nafta sees hoitaks,seisaksid niikaua,kui raha leitakse.
Kasutaja avatar
labidamees
Veteran

Postitus Postitas labidamees »

Tahaks ikkagi loota,et need relvad restaureeritakse või siis vähemalt konserveeritakse.Kui mitte ,siis on loodud pretsedent ja tulevased leidjad võivad rahumeeli sarnased esemed endale jätta.Ja ühelgi MK töötajal ei sobiks ohkida,et meie riigis ei hoolita kultuuriväärtustest.Loodan siiralt,et nii selle leiuga ei lähe.
Hall Kardinal
Huviline

Tahad näha,et läheb? Kui raha ei leita siis ilmselt ei kuulutata leide ka kultuuriväärtuslikeks. No umbes nii nagu selle Hiiumaa kahuritoruga oli. Pole kultuuriväärtust,pole ka raha vaja. Kui ka need leiud kultuuriväärtuslikeks tunnistatakse võtab see niikaua aega,et jõuate pensionile minna.Kõige targem on mõni aeg oodata ja kui midagi paigast ei nihku asjad ise restaureerida. Muidugi nende leidude saatust tasub jälgida,saab selge soti kuidas ja kui kiirelt kultuuriväärtusi päästetakse.
Kasutaja avatar
speedsta
Veteran

Postitus Postitas speedsta »

Kas nüüd neid vinditorusid ja maksime päris kultuuriväärtuslikeks pidada saab, see vast jäägu iga ühe otsustada. Vanad kalad selliseid asju üle Eesti kümnete kaupa maa seest välja kaevanud, leidnud vms. Nende asjade puhastamine, „restavreerimine“ või restaureerimine on jäänud ikka leidja õlule, palju neid siis muuseumitele on antud. Võtke kätte, tehke ära, igaüks suudab oma roostes kiivri jaoks sidrunhapet osta ja seda seal sees leotada, mis see vintovka siis ära ei ole. Alati ei saagi ju lootma jääda, et keegi sinu/meie eest ära teeks. Võibolla Põltsamaa muuseumil tõesti käib jõud ~20 paarikümne relva restaureerimisest jõud üle, aga on siis neid kõiki ühte kohta vaja? Väike lobitöö, suhtlemine asutustega, teiste muuseumitega, ega see raha niisama sülle ei kukku- ole nüüd hea mees, restaureeri need vintovkad ära.
Ühe asutuse mõttetu süüdistamine ei vii asju edasi. Lihtsam on öelda, kui teha. Võibolla tõesti pole vakantseid rahasid sellisteks töödeks, lihtsalt pole ja kõik. Ei tea miks siis palutakse teid jõulude ajal annetada kodutute koerte, kuulmispuudega laste, kiirabi autode jms jaoks annetama???
Ma arvan, et see on lihtsalt paratamatu, et riik ei jõua oma rahadega igale poole või suunatakse need kellegi arvates valesti. Enne, kui hakkame oma süüdistama suutmatuse kõigis valdkondades kenasti toimima, peaks küsima, kas mujal maailmas on siis tõesti kõik asjad korras. Surevad mikihiire riigiski inimesed nälga.
Eestlastel veel kolhoosimentaliteet sees, oodatakse, et keegi tuleks ja ära teeks.

Ära küsi mida riik saab sinu jaoks teha vaid küsi mida sina saad riigi heaks teha J.F.Kennedy

Ehk siis minge võtke kätte, restaureerige need relvad ise ära ja kui see ei sobi, siis ostke poest kotitäis koera toitu ja viige varjupaika, vähemasti tunnete, et olete millegi heaga hakkama saanud.
Kasutaja avatar
divine
Veteran

Postitus Postitas divine »

speedsta kirjutas:Kas nüüd ......
Kahe käega kirjutan alla, kiiduväärt suhtumine, millisest tõepoolest igal sammul vajaka jääb!
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

...

Postitus Postitas kortik »

Müts maha nende eest, kes osates restaureerida, leitud asju restureerivad. Tehes seda oma kulu ja kirjadega.
Samas, kas ikka on üldse vaja igat roostes ronti restaureerida või konserveerida. Olen ka oma elu jooksul kõikvõimalikke asju näinud, omanud ja käes hoidnud. Antud leitud "rontide" puhul ei näe küll sügavat vajadust, et nendega mässata, kulutades aega, närve, rahast rääkimata, ning oodata "Valget Laeva", mille pealt astud maha sertifitseeritud ja pädev restauraator. Saaks "pädevad organid" hakkama nende leidudega, mis omavad tõesti tõelist väärtust.
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
Hall Kardinal
Huviline

On üldse kellelegi selge ,kas need asjad on kuulutatud kultuuriväärtusega leiuks või mitte? Muidugi tundub pisut kummaline,et venelased 41.a. relvadega siin kultuuri tegid. Ma olen ülalkirjutatuga täiesti nõus,kuid proovige see asi ka ametkondadele selgeks teha.
Kasutaja avatar
labidamees
Veteran

Postitus Postitas labidamees »

Minu teada on sellised leiud seadusest tulenevalt automaatselt kultuuriväärtused.Mis puutub relvade restaureerimisse siis uurin järgi kui kaugel asjad on, ja annan teada.
Suletud

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”