Kanistrid- vaadid

Masinad, millega Eesti mehed sõitsid, lendasid või ujusid ...
Vasta
faust
Veteran

Postitus Postitas faust »

Kas raudtee rööbastest tünnialuseid tehes liiga raskeks see kogu kupatus ei lähe?
Sõda on elujaatamise kõige aktiivsem vorm.
Parem olla kui näida.
Kasutaja avatar
Kriegsmarine
Huviline

Postitus Postitas Kriegsmarine »

Mõtlesin panna relsid kõige alla, eks vahele peaks midagi kergemat nuputama, on ehk soovitada midagi...?
faust
Veteran

Alla võib olla jah kapitaalsem. Minu mõte/variant ülespoole vahele panna oleks prussid. Mõte siis selline, et asetada tünniridade vahele 2 prussi serviti (peavad olema piisavalt laiad), prussi mõlemale servale tuleks teha kumerad väljalõiked (tünni kujulised lohud). Mõlemad prussid saaks omavahel kokku ühendada rakiseks. Nii saaks teha vastavalt vajadusele sellise pika raami ( sest iga tünni jaoks eraldi alust teha on väga suur töö) aga see eeldab, et tünnide alus on ühel tasapinnal. Loodan, et saad mu mõttekäigust aru.
Parem olla kui näida.
Kasutaja avatar
speedsta
Veteran

Postitus Postitas speedsta »

Ma lajatan ka oma kanistrid siis siia. Kokku lugesin 6 isendit. Üks on päris heas konditsioonis, ei saagi täpselt aru, kes kuna ja kuipalju on seda värvinud. Enese üllatuseks oli ka üks vanematüübi kanister, st. X kujulise stantsiga.
Pildid:

1942 ABP RP OST
Pilt

1942 Brose u Co . Coburg
Pilt

1939 ABP (varasem mudel)
Pilt

1941 Nowack Bautzen
Pilt

1943 Fischer Original
Pilt

ABP
Pilt
faust
Veteran

Mida see RP OST võiks kanistri allosas tähendada?
Parem olla kui näida.
Kasutaja avatar
speedsta
Veteran

Ise ei oska arvata kahjuks. Kas keegi kanistrisõpradest on selle prantsuse kanistri lehepidajaga kah suhelnud?

edit:

Panin prantslasele kirja teele.
Kasutaja avatar
speedsta
Veteran

Nonii, kontakt on saavutatud, lisan kirja. Kes mõistab see loeb ja kes tubli on see tõlgib teistele kah:
Hello Mihkel.
Thanks for your post about jerrycan.
I'm very happy for your offer about adding your jerrycan pictures on my web site.
I don't know what mean RP OST on the 1942 ABP model and I ask some help to other jerrycan collectors I know.
The german fit jerrycans for the axis forces, I've got some pictures I send you of a rumanian model.
I make a big update of my jerrycans heading nextly and I add the 1942 ABP RP OST and the 1942 Fischer Original on my page. I add "collection Mihkel" on each picture.
I can't see all number on the photobucket for 1939 ABP and 1942 Brose u co Coburg, can you give me them ?
I hope I can help you for the RP OST.
Regards from France.
Stephane
Kui keegi veel tahab oma kankusid demonstreerida tema lehel siis võib ju talle kirja saata. Või siis lihtsalt pildid kokku koguda ja korraga saata, kui huvi on muidugi :)
faust
Veteran

Tõlge siis.
Tänan sind kanistri postituse eest.
Olen väga õnnelik selle üle, et oled valmis pakkuma oma kanistri pilte minu leheküljele. Ma ei tea mida tähendab RP OST 1942 ABP mudelil, aga ma küsin selle kohta teistelt kanistri kogujatelt, keda ma tunnen.
Sakslased tootsid kanistreid ka teistele oma liitlastele. Mul on mõned pildid, mille sulle saatsin, Rumeenia mudelist. Mul on plaanis teha suur täiendust oma kanistritest, lisades oma lehele 1942 ABP RP OST ja 1942 Fischer Original. Igale pildile lisab märke "collection Mihkel".
Ma ei suuda su piltidelt välja lugeda kõiki numbreid, nimelt 1939 ABP ja 1942 Brose u co Coburg kanistritel, kas sa ütleksid need mulle?
Ma loodan, et suudan sind aidata RP OST kanistri asjus.
Parem olla kui näida.
faust
Veteran

Herr speedsta, kui sa juba selle prantslasega suhtled siis võiksid talle ka mõne vene koopiakanistri pildi saata (nende "gost" kirjaga näiteks). Ta saaks siis oma kloonide teemat täiendada.( või äkki vene kanister ei sobi, kuna tootma hakatud peale sõda).
Parem olla kui näida.
Kasutaja avatar
Kriegsmarine
Huviline

Ehk see prantslane võiks oma kollektsiooni demonstreerida, kes ta on ja mida kogub veel?
faust
Veteran

Eks see prantslane selle lehe tegelane ongi.
http://sdkfz7.free.fr/ejerrycan.htm

Ja muud hobid tal.
http://sdkfz7.free.fr/
Parem olla kui näida.
Kasutaja avatar
speedsta
Veteran

Kriegsmarine kirjutas:Ehk see prantslane võiks oma kollektsiooni demonstreerida, kes ta on ja mida kogub veel?
Äkki oled huvitatud sellest, et sinu kanistrid jav vaadid ka seal ripuks ilmarahvale vaatamiseks? Kui nõus oled, siis võin vihjata sinu pildialbumile :)
Kasutaja avatar
Kriegsmarine
Huviline

Aga mis mul selle vastu olla saab, eks need ju ole ikka asjahuvilistele näitamiseks, ainult pildid pole kõige parema kvaliteediga, ja vaate oleks vaja puhastada, ehk teeks siis ilusa ilmaga päevavalgel korralikumad pildid, enne kui suurema publiku ette julgeb minna.
Kasutaja avatar
speedsta
Veteran

Oluline see, et saaks välja lugeda tootja, aasta arvu ja tootja koodi, ehk selle numbri. Eks ma siis edastan sinu pildid, ehk on tal abi :) Katsun kunagi lisada siis pildid rumeenia kanistrist, mille prantslane postitas.
Kasutaja avatar
Kriegsmarine
Huviline

Minu poolest võib need pildid välja panna, vaatan, et kõigil ei paista numbrid hästi välja, proovin ehk paremad pildid teha. Eile *võtsin arvele* kaks isendit, mis ammu silma jäänud Kuressaare linna vahel. Vaat on omadega otsas, aga värvitud kirjad nagu diislikütuse omad. Kanku Fischer Original 1940 Wehrmacht pole ka kiita, aga kui enne sama aasta Heer olemas juba, siis onselle ainu õige koht selle kõrval. Pilt Pilt
Vasta

Mine “Tehnika/Technics”