Raamatud Eesti sõjaajaloost ...
Re: II MS. Teemal raamatud.
Mulle soovitas autoriteetne kolleeg jällegi selle metsavendluse teosega raamatukogus tutvuda, selmet seda omandada hoobilt
(ise muidugi pole hästivarustatud raamatupoodi jõudnud
)

(ise muidugi pole hästivarustatud raamatupoodi jõudnud

Eks olene ju kõik lugeja tasemest.
Tõsihuviline ja nn. realugeja ei saagi omada ühtelangevat hinnangut.
Mina panustan Marek Nisuma raamatule, mis peaks katma küll ühe valge laigu meie militaarses lähiminevikus.
Tõsihuviline ja nn. realugeja ei saagi omada ühtelangevat hinnangut.
Mina panustan Marek Nisuma raamatule, mis peaks katma küll ühe valge laigu meie militaarses lähiminevikus.
Ma omalt poolt soovitan soojalt Aino Lepa "Vabaduse hinnaks on elu". Tegevustik põhiliselt Pärnu-Kilingi-Nõmme-Ikla kolmnurgas, aga viskab vahele ka näiteks Vändra-Türi kanti. Ja muidugi pole tegemist mingite ümberjutustustega, vaid proua on teinud kõva tööd arhiivides ja kohtudes omaaegsete asjaosalistega. Ma just eile lõpetasin lugemise ja hetkel minu lemmik raamat metsavendlusest.
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
- Parabellum
- Huviline
See kenasti ka poes saadaval kordustrükina + lisa pildimaterjali.Väga hea raamat.divine kirjutas:Ma omalt poolt soovitan soojalt Aino Lepa "Vabaduse hinnaks on elu". Tegevustik põhiliselt Pärnu-Kilingi-Nõmme-Ikla kolmnurgas, aga viskab vahele ka näiteks Vändra-Türi kanti. Ja muidugi pole tegemist mingite ümberjutustustega, vaid proua on teinud kõva tööd arhiivides ja kohtudes omaaegsete asjaosalistega. Ma just eile lõpetasin lugemise ja hetkel minu lemmik raamat metsavendlusest.
"Si vis pacem,para bellum."
- freiwilliger
- Huviline
Tänud kamraadid!
Signatuurid ja muu, nagu lubanud olen, saab täidetud!
Signatuurid ja muu, nagu lubanud olen, saab täidetud!
Soovitan lugeda Ajalookirjastuse raamatut tähelepanelikult, avatud silmaringiga ja allikakriitiliselt. Kui kellegil tarvis kasutada oma uurimustöös - soovitan võimalusel faktid ülekontrollida (ebatäpsed kuupäevad, kohanimed - mõned jäid silma. Võib-olla ka "trükikurat" möllutanud), selle asemel, et pimedalt maha kopeerida. Mõnel pool oleks nagu ka tuntav autoripoolne sümpaatia/ebasümpaatia kirjeldatava isiku/episoodi vastu. Enamjaolt ongi tegemist pigem selle piirkonna "ajastu ohvriteks" langenud inimeste elulugude kirjeldamisega, kui just konkreetselt (ja ainult) metsavendlusest kirjutava raamatuga. Osade puhul jääb seos metsavendadega üleüldiselt ebaselgeks. See ei vähenda nende elusaatuste traagikat loomulikult kuidagi!
Sellest on mul tuliselt kahju, et raamatus on küll suuliste allikate nimekiri aga see ei ole seotud eelnevate tekstidega - s.t. ei ole võimalik raamatust kohe näha, kes mida rääkinud on mõne episoodi kohta.
Sellest on mul tuliselt kahju, et raamatus on küll suuliste allikate nimekiri aga see ei ole seotud eelnevate tekstidega - s.t. ei ole võimalik raamatust kohe näha, kes mida rääkinud on mõne episoodi kohta.
Nende Ajalookirjastuse raamatutega on minu meelest nii, et need, mis on otseselt kellegi päevikud/memuaarid, on väga head ja pälvivad kiitust. Ent niipea, kui koostaja (Kull näiteks) oma mõtetega asja siduma hakkab, läheb käest ära. Markantsemate näidetena meenuvad kohe kommarite verist märatsemist ja nõukaaegseid pooltõeseid propagandistlikke olukirjeldusi vabandavad kirjutised, samuti räiged faktivead (metsavendade grupipildi allkirjaks pannakse südamerahuga "hävituspataljonlased" jne.). Lugeda muidugi võib, eks ka nõukaaegsetest raamatutest saab üht-teist välja noppida ja asjadest enam-vähem tõese pildi kokku. Aga kumab läbi mingi räme vaen kommunismivastaste ja muidu bursuide vastu.
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Jällegi midagi Eesti Ajalookirjastuselt (autor sama tegelane, kes hiljaaegu kirjutas parimaid enamlikke traditsioone järgides üllitise Elmar Ilp'ist):
http://pood.rahvaraamat.ee/raamatud/eri ... B6v/822399

kurat ja põrgu! Üldiselt on siiski kvantiteet hämmastav. Lihtsalt hämmastav.
- Parabellum
- Huviline
Siin on mingi jama lahti,see on kellegi tellimus.Jube propagandakampaania on lahti lükatud.
Tahaks tõesti teada, kes selle jama taga on.
Esimene hinnang värskelt laekunud teosele - LIHTSALT SUUREPÄRANE!Parabellum kirjutas:Õnnitlused siis meite mehele Havannas!Tubli töö.
Ja nagu ma taaskord tõdeda võisin on kamraad Ivalo sõnapidaja mees

Kriuks kirjutas:Adolf Hitler Strasse'l trammi ootaval onklil, võiks pükstes isegi väikene viik olla...
ivalO kirjutas:Kunagi, kui väljanäituse korraldan, võtan kindlaste arvesse!
Nojah, eks alati saab paremini!
Kahju, et tegijad kratid nii hilja laekusid.
Kahju, et tegijad kratid nii hilja laekusid.
- Parabellum
- Huviline
Uus raamat saadaval. „Grossdeutschland" soomusgrenaderidiviisi võitlusteest.
http://www.apollo.ee/product.php/0666753
http://www.apollo.ee/product.php/0666753
- Manused
-
- R129531.jpg (14.05 KiB) Vaadatud 11141 korda