- Nugiseksi rist.png (308.89 KiB) Vaadatud 6676 korda
- Sõjakool proov.jpg (39.94 KiB) Vaadatud 6676 korda
- ringkonnad.jpg (17.42 KiB) Vaadatud 6676 korda
- väiksed.jpg (27.2 KiB) Vaadatud 6676 korda
Esimese Eesti sõjameeste kokkutuleku mälestusrist. Asutati umbes 2010 ning anti välja vanadele sõjameestele ja nende tänapäevase tegevuse toetajatele.Esimene väidetavalt kuidagi Nugiseksiga seotud rist.
Kunagine Lääne kaitseringkond (Hiiumaa, Läänemaa, Pärnumaa, Saaremaa). Minu mäletamist mööda jagati neid mingi suurema õppuse järgselt ja värv näitas vist ettevõtmise käigus antud panuse suurust.Kaitseringkonnad, aga mille eest anti ja kellele?
Mälestusmedal „Eesti metsavennad“. Neid oli mitu liiki, kuid selles osas ei oska ma hetkel täpsemaks minna. Anti välja vanadele metsavendadele ja nende tänapäevase tegevuse toetajatele.Metsavennad, aga kellele anti ja mille eest?
..valge malta tüüpi rist tundub täitsa fantaasiamaailmast.. sinine malta rist võiks olla 90te Ohvitseride kursuse lõpetaja märgi prototüüp miinipilduja erialal.. konks on siin selles, et Ohvitseride kursuse lõpetajate märgi südamikus oli tähekombinatsioon OK - mitte SK.. seega arvan, mõlemad ristid on(gi) 90test ja lihtsalt Ohvitseride kursuse lõpumärgi "proovitööd".. aga võrdle neid ise käte vahel - sul ju seal 90te OK lõpumärkide valik täiesti olemas...Sõjakool? Aga kas mingid proovitööd või lihtsalt "samadelka"
..nood "kuldne/hõbedane" on mu arust kaasaegsed Suurtükiväegrupi rinnamärgid.. keskel on 90test päriy Riigikaitseakadeemia Sõjakooli rinnamärk (kopeerib eestiaegset).. paremal olev märk ka vist kaasaegne - kas mitte riigikaitseõpetusega koolides seotud?Need peaks olemea lihtsamalt tuvastatavad. Kusjuures seda kuldset on mul ka hõbedane.
Ei aja. Olen oma silmaga näinud medalit ja selle juurde kuuluvat tunnistust.Kas te metsavendade medalit sassi ei aja?
Oli muidugi rohkem (kokku 4 tk) ja kõigil oli oma embleem. Püha Johannese kotkaga embleem oli Lääne kaitseringkonnal.Kaitseringkonnad- kas neid rohkem ei olnud? Mu meelest oli neid rohkem ja igal oma värvi märk.
..ise ei tea aga süsteemi sees olnuna oletan: sõjaväeringkondi oli jahh neli aga kordusõppusi toimetati mu mälu järgi ainult ühes-kahes neist ja vaid paar korda // oletan, et need märgikesed on(gi) just NENDE KORDUSÕPPUSTEGA SEOTUD...Kaitseringkonnad- kas neid rohkem ei olnud? Mu meelest oli neid rohkem ja igal oma värvi märk.
..muidugi oled sa ka "musta sellist näinud" - selline must malta tüüpi rist kirjega SK oli nii eestiaegne kui on ka tänane Sõjakooli lõpetaja rinnamärkSõjakooli märkidel vaatan mis mutrid taga on. Ilmselt ikkagi mingid proovi tööd. Ametlikult pole minu teada selliseid välja antud. Kui ma ei eksi,siis olen ka musta sellist näinud.
Need sinine ja valge SK märgid on erinevad OK rinnamärkidest.Nende haarad on peenemad ja üldse on ilusam töö. Jah mingit analoogi saab OK märkidega tõmmata...muidugi oled sa ka "musta sellist näinud" - selline must malta tüüpi rist kirjega SK oli nii eestiaegne kui on ka tänane Sõjakooli lõpetaja rinnamärk..samasugune must rist kirjega OK oli aga 90te Ohvitseride kursuse lõpetaja rinnamärk ja roheline rist kirjega OK oli Ohvitseride kursuse piirivalvuritest lõpetajate rinnamärk.. ja last but not least samasugune sinine rist kirjega OK oli 90te Ohvitseride kursuse õppejõudude rinnamärk (kindlasti kõige haruldasem neist, arvan max 20 inimest said)...
Tean nüüd öelda, et sellel medalil oli 2 liiki. I liik oli mõeldud mundrikandjate tunnustamiseks ja II liiki anti tsiviilinimestele.Mälestusmedal „Eesti metsavennad“. Neid oli mitu liiki, kuid selles osas ei oska ma hetkel täpsemaks minna.
..see must rist seal lingil on suht kindlasti eestiaegne Sõjakooli suurtükiväeklassis lõpetanud n-leitnandi koolimärk..Tuli meelde kus ma olen musta täpselt sellist näinud: https://coins.ee/lot/show/46522
..missneed sinu valge ja sinine malta ristid on, no pole krt aimugi // huvitav et keegi ei kommi ka.. niipallu aga, et kõik eestiagsed sõjaväemärgid olidki oluliselt peenem-filigraansem töö kui nende tänased koopiad...Need sinine ja valge SK märgid on erinevad OK rinnamärkidest.Nende haarad on peenemad ja üldse on ilusam töö.
Seal coins'i lingil see suurtükiväeklassi lõpetanu märk ei ole EW aegne vaid tänapäevane. Valge ja sinine on kellegi fantaasiavili ja ma arvan, et see coins'i oma on samast reast pärit. Mul on teadmine, et millalgi 1990-ndatel kusagil valmistati neid ohvitseride ja aspirantide märke ning mõlemaid tehti täpselt selliselt kolmes värvis - sinine, must ja valge.Borja kirjutas: ↑N Juul 11, 2024 3:25 pm..see must rist seal lingil on suht kindlasti eestiaegne Sõjakooli suurtükiväeklassis lõpetanud n-leitnandi koolimärk..Tuli meelde kus ma olen musta täpselt sellist näinud: https://coins.ee/lot/show/46522
Need sinine ja valge SK märgid on erinevad OK rinnamärkidest. Nende haarad on peenemad ja üldse on ilusam töö.
..see võiks nii olla aga Andvari kirjutab ju, et nood tema sinine ja valge SK-kirjega märgid on oluliselt "peenemad" kui tema 90te OK-kirjega märkide valik // et kesskrt neid siis ikkagi tootisMul on teadmine, et millalgi 1990-ndatel kusagil valmistati neid ohvitseride ja aspirantide märke ning mõlemaid tehti täpselt selliselt kolmes värvis - sinine, must ja valge..
..tean seda märki väga hästi - mul endal need mõlemad OK-märgid (nii must kui sinine + lipsumärgid) olemas, saadud "ametlikult" ja nad on ikka prostad tõesti.. kusjuures mutter taga on neil kahel erinev ja mõlemal mutril pole mingit kirjet..Kui ma ei eksi siis need peenema teostusega märgid ei ole ametlikud ja ma ei oska öelda, kes neid valmistas. 1992-1996 perioodil oli ametlikuks ohvitseride klassi / kursuse lõpetanu märgiks selline nagu pildil (pilt võetud internetist).