ANDVARI Faleristika kogu

Midagi virtuaalmuuseumi sarnast ...
Andvari
Huviline

Re: ANDVARI Faleristika kogu

Postitus Postitas Andvari »

Ma lõikasin välja need mida ma täpselt ei tea. Kellele anti ja mille eest?
Nugiseksi rist.png
Nugiseksi rist.png (308.89 KiB) Vaadatud 6676 korda
Esimene väidetavalt kuidagi Nugiseksiga seotud rist.
Sõjakool proov.jpg
Sõjakool proov.jpg (39.94 KiB) Vaadatud 6676 korda
Sõjakool? Aga kas mingid proovitööd või lihtsalt "samadelka"
ringkonnad.jpg
ringkonnad.jpg (17.42 KiB) Vaadatud 6676 korda
Kaitseringkonnad, aga mille eest anti ja kellele?
väiksed.jpg
väiksed.jpg (27.2 KiB) Vaadatud 6676 korda
Need peaks olemea lihtsamalt tuvastatavad. Kusjuures seda kuldset on mul ka hõbedane.
Kodukaitse.jpg
Kuidagi Kodukaitsega seotud mingi rist.
Metsavennad.jpg
Metsavennad, aga kellele anti ja mille eest?
Politseitundmatu.jpg
Politseirist aga lint on selline mis ametlikult hetkel välja ei anta/kehti. Mis rist see täpselt on?
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Postitus Postitas Kriuks »

Esimene väidetavalt kuidagi Nugiseksiga seotud rist.
Esimese Eesti sõjameeste kokkutuleku mälestusrist. Asutati umbes 2010 ning anti välja vanadele sõjameestele ja nende tänapäevase tegevuse toetajatele.
Kaitseringkonnad, aga mille eest anti ja kellele?
Kunagine Lääne kaitseringkond (Hiiumaa, Läänemaa, Pärnumaa, Saaremaa). Minu mäletamist mööda jagati neid mingi suurema õppuse järgselt ja värv näitas vist ettevõtmise käigus antud panuse suurust.
Metsavennad, aga kellele anti ja mille eest?
Mälestusmedal „Eesti metsavennad“. Neid oli mitu liiki, kuid selles osas ei oska ma hetkel täpsemaks minna. Anti välja vanadele metsavendadele ja nende tänapäevase tegevuse toetajatele.
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

Postitus Postitas Borja »

Sõjakool? Aga kas mingid proovitööd või lihtsalt "samadelka"
..valge malta tüüpi rist tundub täitsa fantaasiamaailmast.. sinine malta rist võiks olla 90te Ohvitseride kursuse lõpetaja märgi prototüüp miinipilduja erialal.. konks on siin selles, et Ohvitseride kursuse lõpetajate märgi südamikus oli tähekombinatsioon OK - mitte SK.. seega arvan, mõlemad ristid on(gi) 90test ja lihtsalt Ohvitseride kursuse lõpumärgi "proovitööd".. aga võrdle neid ise käte vahel - sul ju seal 90te OK lõpumärkide valik täiesti olemas...
Need peaks olemea lihtsamalt tuvastatavad. Kusjuures seda kuldset on mul ka hõbedane.
..nood "kuldne/hõbedane" on mu arust kaasaegsed Suurtükiväegrupi rinnamärgid.. keskel on 90test päriy Riigikaitseakadeemia Sõjakooli rinnamärk (kopeerib eestiaegset).. paremal olev märk ka vist kaasaegne - kas mitte riigikaitseõpetusega koolides seotud?
Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..

Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Borja kirjutas: T Juul 09, 2024 8:46 pm ... paremal olev märk ka vist kaasaegne - kas mitte riigikaitseõpetusega koolides seotud?
Nii see on.
Andvari
Huviline

Kas te metsavendade medalit sassi ei aja? On olemas jah erinevad klassid metsavendade riste. Osad mul piltidel olemas. Aga sellist medalit mina pole varem kuskil näinud. Kaitseringkonnad- kas neid rohkem ei olnud? Mu meelest oli neid rohkem ja igal oma värvi märk. Sõjakooli märkidel vaatan mis mutrid taga on. Ilmselt ikkagi mingid proovi tööd. Ametlikult pole minu teada selliseid välja antud. Kui ma ei eksi,siis olen ka musta sellist näinud.
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Kas te metsavendade medalit sassi ei aja?
Ei aja. Olen oma silmaga näinud medalit ja selle juurde kuuluvat tunnistust.
Kaitseringkonnad- kas neid rohkem ei olnud? Mu meelest oli neid rohkem ja igal oma värvi märk.
Oli muidugi rohkem (kokku 4 tk) ja kõigil oli oma embleem. Püha Johannese kotkaga embleem oli Lääne kaitseringkonnal.
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

Kaitseringkonnad- kas neid rohkem ei olnud? Mu meelest oli neid rohkem ja igal oma värvi märk.
..ise ei tea aga süsteemi sees olnuna oletan: sõjaväeringkondi oli jahh neli aga kordusõppusi toimetati mu mälu järgi ainult ühes-kahes neist ja vaid paar korda // oletan, et need märgikesed on(gi) just NENDE KORDUSÕPPUSTEGA SEOTUD...
Sõjakooli märkidel vaatan mis mutrid taga on. Ilmselt ikkagi mingid proovi tööd. Ametlikult pole minu teada selliseid välja antud. Kui ma ei eksi,siis olen ka musta sellist näinud.
..muidugi oled sa ka "musta sellist näinud" - selline must malta tüüpi rist kirjega SK oli nii eestiaegne kui on ka tänane Sõjakooli lõpetaja rinnamärk 8) ..samasugune must rist kirjega OK oli aga 90te Ohvitseride kursuse lõpetaja rinnamärk ja roheline rist kirjega OK oli Ohvitseride kursuse piirivalvuritest lõpetajate rinnamärk.. ja last but not least samasugune sinine rist kirjega OK oli 90te Ohvitseride kursuse õppejõudude rinnamärk (kindlasti kõige haruldasem neist, arvan max 20 inimest said)...

Andvari
Huviline

..muidugi oled sa ka "musta sellist näinud" - selline must malta tüüpi rist kirjega SK oli nii eestiaegne kui on ka tänane Sõjakooli lõpetaja rinnamärk 8) ..samasugune must rist kirjega OK oli aga 90te Ohvitseride kursuse lõpetaja rinnamärk ja roheline rist kirjega OK oli Ohvitseride kursuse piirivalvuritest lõpetajate rinnamärk.. ja last but not least samasugune sinine rist kirjega OK oli 90te Ohvitseride kursuse õppejõudude rinnamärk (kindlasti kõige haruldasem neist, arvan max 20 inimest said)...
Need sinine ja valge SK märgid on erinevad OK rinnamärkidest.Nende haarad on peenemad ja üldse on ilusam töö. Jah mingit analoogi saab OK märkidega tõmmata.
Tuli meelde kus ma olen musta täpselt sellist näinud: https://coins.ee/lot/show/46522
Ühel on taga mutter R.Tavast kirjaga teisel on sarnane mutter aga R.Tavast kirja ei ole.
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Mälestusmedal „Eesti metsavennad“. Neid oli mitu liiki, kuid selles osas ei oska ma hetkel täpsemaks minna.
Tean nüüd öelda, et sellel medalil oli 2 liiki. I liik oli mõeldud mundrikandjate tunnustamiseks ja II liiki anti tsiviilinimestele.
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

Tuli meelde kus ma olen musta täpselt sellist näinud: https://coins.ee/lot/show/46522
..see must rist seal lingil on suht kindlasti eestiaegne Sõjakooli suurtükiväeklassis lõpetanud n-leitnandi koolimärk..
Need sinine ja valge SK märgid on erinevad OK rinnamärkidest.Nende haarad on peenemad ja üldse on ilusam töö.
..missneed sinu valge ja sinine malta ristid on, no pole krt aimugi // huvitav et keegi ei kommi ka.. niipallu aga, et kõik eestiagsed sõjaväemärgid olidki oluliselt peenem-filigraansem töö kui nende tänased koopiad...

Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas uscha »

Borja kirjutas: N Juul 11, 2024 3:25 pm
..see must rist seal lingil on suht kindlasti eestiaegne Sõjakooli suurtükiväeklassis lõpetanud n-leitnandi koolimärk..
Need sinine ja valge SK märgid on erinevad OK rinnamärkidest. Nende haarad on peenemad ja üldse on ilusam töö.
Seal coins'i lingil see suurtükiväeklassi lõpetanu märk ei ole EW aegne vaid tänapäevane. Valge ja sinine on kellegi fantaasiavili ja ma arvan, et see coins'i oma on samast reast pärit. Mul on teadmine, et millalgi 1990-ndatel kusagil valmistati neid ohvitseride ja aspirantide märke ning mõlemaid tehti täpselt selliselt kolmes värvis - sinine, must ja valge.
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

Mul on teadmine, et millalgi 1990-ndatel kusagil valmistati neid ohvitseride ja aspirantide märke ning mõlemaid tehti täpselt selliselt kolmes värvis - sinine, must ja valge..
..see võiks nii olla aga Andvari kirjutab ju, et nood tema sinine ja valge SK-kirjega märgid on oluliselt "peenemad" kui tema 90te OK-kirjega märkide valik // et kesskrt neid siis ikkagi tootis :?: etkass 90tel oli neile tootjaid rohkem kui üks :?: et üks tegi prostasid märke OK-le aga tundmatu teine tootja suutis teha niisama filigraanselt nagu tehti eestiajal :?: no kahtlane, rsk...

Korotshe - deelo jasnoje, shto deelo tjomnoje :mrgreen:

Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas uscha »

Kui ma ei eksi siis need peenema teostusega märgid ei ole ametlikud ja ma ei oska öelda, kes neid valmistas. 1992-1996 perioodil oli ametlikuks ohvitseride klassi / kursuse lõpetanu märgiks selline nagu pildil (pilt võetud internetist).
Manused
ametlik.jpg
ametlik.jpg (75.28 KiB) Vaadatud 6566 korda
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

Kui ma ei eksi siis need peenema teostusega märgid ei ole ametlikud ja ma ei oska öelda, kes neid valmistas. 1992-1996 perioodil oli ametlikuks ohvitseride klassi / kursuse lõpetanu märgiks selline nagu pildil (pilt võetud internetist).
..tean seda märki väga hästi - mul endal need mõlemad OK-märgid (nii must kui sinine + lipsumärgid) olemas, saadud "ametlikult" ja nad on ikka prostad tõesti.. kusjuures mutter taga on neil kahel erinev ja mõlemal mutril pole mingit kirjet..

Täpsustuseks aga niipallu, et esimene OK alustas juba 09.dets 1991 ja viimane OK lõpetas 1997. suvel - et selles ajalises raamistikus OhvKursustel alustanud ja lõpetanud võitlejad said noid OK-märke 8)

Andvari
Huviline

Veel mõned mida ma täpselt ei tea:
Tundmatu2.jpg
Tundmatu.jpg
Piirivalve.jpg
Kaitseväe.jpg
Vasta

Mine “Kollektsioonid/Collections”