Sellel ristil näikse lindirõngas kellegi poolt suuremaga asendatudA-ruudus kirjutas:...kainete eluviiside eest riputati kohe niisugune jublakas rinda...
Kuum september 2013
Re: Kuum september
Otsin Välis-Eesti vabadusvõitlejate mälestusriste-medaleid..
Saksa Raudristiga seotud asjad meeldivad ka..
Ja eksootilisi tääke võib alati pakkuda..
Selline lahe jupats, äkki keegi oskab kohe niimoodi kõmaki käigu pealt midagi selle väeosa ( 2-я Эстляндская дружина ) kohta välja tulistada?
- Manused
-
- IMG_0548.JPG (318.25 KiB) Vaadatud 1436 korda
-
- IMG_0549.JPG (245.57 KiB) Vaadatud 1436 korda
-
- IMG_0553.JPG (232.83 KiB) Vaadatud 1436 korda
Väga sheff vidin - kullast vist? Kas talle käis ka mingi lint juurde või rippus mingi ketikese küljes?
Ma miskipärasast arvan (puusalt), et ese on Vene-Jaapani sõja aegne
Ma miskipärasast arvan (puusalt), et ese on Vene-Jaapani sõja aegne
Ma ei ole proovinud, aga olen üsna kindel, et asi on kullast. Kaal jääb sinna 6 grammi ligidale. Peab netis tuhnima, vahest leiab selle üksuse kohta midagi... Mis see дружина üldse sõjalises tõlkes võiks olla? Malev?
-
punkriehitaja
- Huviline
mis seal aasal prooviks on kas 84 või 56. hõbe ülekullatud ka 84, puhas kuld 56.
Seal on valmistaja initsiaalid К.П või К.Л. Ja küllap ma juba kulla ära tunnen...
-
funker
Eile sai vaid niipalju leitud.tossom kirjutas:Peab netis tuhnima, vahest leiab selle üksuse kohta midagi...
http://www.rusarchives.ru/guide/rgvia/fs4_5.shtml
12. 5. 83. 2-я пешая Эстляндская дружина государственного ополчения. Ф. 8289. 1914-1915 гг. 66 ед.хр.
Aga ma ei kujuta ette, kas ja kuidas sinna arhiivile ligi pääseb... aga 66 ühikut materjali...ühtteist seega on.
Siin vene wikis hea ülevaade sellest maakaitse druzhiinade värgist. Tuleb välja, et eksisteeris täiega see värk tsaaririigi lõpuni - mistap võib ka see kullast ristike olla I ilmasõja-aegne...tossom kirjutas:Peab netis tuhnima, vahest leiab selle üksuse kohta midagi... Mis see дружина üldse sõjalises tõlkes võiks olla? Malev?
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0% ... 0%B8%D0%B5
Tänud vastanutele igatahes!
Selline tore raamat tuli - Soomusrongide diviis Vabadussõjas, I köide
Vanaema majast leidsin veel tatikast peast II köite - nüüd on siis komplekt koos (sest III ja IV köide minu teada ei ilmunudki).
Teise raamatu köide on tiba kannatada saanud ja vajab taastamist - et kui kellelgi on hea köitemeister, andke palun teada
Vanaema majast leidsin veel tatikast peast II köite - nüüd on siis komplekt koos (sest III ja IV köide minu teada ei ilmunudki).
Teise raamatu köide on tiba kannatada saanud ja vajab taastamist - et kui kellelgi on hea köitemeister, andke palun teada
-
funker
Käsikirjadena peaksid III ja IV arhiivis olemas olema - Eesti Riigiarhiivis Vabadussõja Ajaloo Komitee Töökomisjoni fondis (fond 2124).Borja kirjutas: (sest III ja IV köide minu teada ei ilmunudki).
Täna kukkus sülle jupike Dachau õmblusringi toodangut.
- Manused
-
- EestiKilp.jpg (119.17 KiB) Vaadatud 1162 korda
Mulle võite alati väärtusetut ida-saksa kraami pakkuda.
Täislaks
Eestis pärit "afgaanetsi" - Ida-Virumaa venelase n-ö standardkomplekt NLiidu Afghanistani-kampaaniast.
Lahinguteenete medal on dateeritud juba 17. novembriga 1982. Muud "kohustuslikud" medalid on samale mehele antud antud tagantjärele - vene omad 1988.aastal ja afgaani oma 1989.aastal (medali "70a NArmeed" tunnistuse on allkirjastanud Kohtla-Järve sõjakomissar al-polk Zõkov)
Eestis pärit "afgaanetsi" - Ida-Virumaa venelase n-ö standardkomplekt NLiidu Afghanistani-kampaaniast.
Lahinguteenete medal on dateeritud juba 17. novembriga 1982. Muud "kohustuslikud" medalid on samale mehele antud antud tagantjärele - vene omad 1988.aastal ja afgaani oma 1989.aastal (medali "70a NArmeed" tunnistuse on allkirjastanud Kohtla-Järve sõjakomissar al-polk Zõkov)
-
uudishimulik
- Veteran
Huvitavamat kastindust:
3,7cm mereväe flak M/30b
1916 miinipilduja moona kast
8,8cm kolme kildfugassmürsu transpordi kast. Millele täpselt, vajab veel täpsustamist.
3,7cm mereväe flak M/30b
1916 miinipilduja moona kast
8,8cm kolme kildfugassmürsu transpordi kast. Millele täpselt, vajab veel täpsustamist.
Kaasaegne küll kuid väärikas rist. Soome Mereväes Teeninud Eestlaste Gildi Valge mälestusrist. Leitud Soomest!