Peitjate jälgedes.
-
- Huviline
Nii selle lennuki osadega on jah,kuid neid oleks võinud olla tunduvalt rohkem kui ametnikud oleks oma tagumiku õigel ajal toolilt lahti saanud. Nüüd jälle mina süüdi. Teise foorumi rahvale veel niipalju: Mina lähtun asjaolust,et ametnik,kes esindab riiki kujundab riigi näo.Praegu on see nägu pohmellist paistes ja pritsib tatti.Ja sellist ametnikku mina paluma ei lähe. Milline on asja lõplik lahend - ei tea.Küll aga kavatsen tulevikus siis näidata läbi mõne telekanali milline see riiki esindav nägu tegelikkuses välja näeb ja kuidas käib keset valget töö aega nn" lõõgastumine." Tegin kord ametnikuhärraga ühe reisi Lüganusele.Juhtus nii,et autosalongis oli kaamera kogemata käima jäänud.Nüüd on ametniku lõõgastumisest 240 minutit head filmimaterjali.Lõõgastumine algas hommikul suurte presidendi õlledega ja hiljem tekitasin mina ühe Larseni konjaki ka juurde. Aga see on selline maiuspala mida hoian veel tagataskus.Vahepeal ja õige peatselt vaatame veel mõningaid huvitavaid seiku tegemistest ja tegemata jätmistest. Ja proovigu ametnik mulle pärast õelda,et ma need filmikaadrid võltsinud olen.
-
- Huviline
Määraks siis nüüd selle kuulipritsi ära,et lõpuks selgus oleks.Fotosid hetkel panna ei saa,kuna asjake ise puhkama pandud.Leidsin tähiste väljakirjutused ja loodan,et nendest on abi. Lindiveokil on tähis: 6 L ,sellel asjandusel mille otsa lukk käib on tähis A/A ,lukul numbrid: suurelt 6461 väikeselt 4868 ja eraldi väikeselt 11, raual : 6461 väikselt 11 siis tähed MK II veel kuningakroon ja selle all M, sihikulatil VSM all kriips selle all M veel 303 VII No 2 MKT sihikujaotus löpeb 28 -ga. Sihikulati kaanel tähis GD & L all 88. Ise läksin aastaarvu määramisel nende väikeste 11 -nete õnge,kuna pidasin aastaarvuks. Ja paluks võimalikult täpset määratlust,et asi selge oleks.
........Mind järjest rohkem huvitab,mis oli koormaks? Et seda kindlaks teha on mul vaja ühte meest,kes käsitleb filigraanselt magnetomeetrit.Magnetomeeteer ja kogu uurimiseks vajaminev varustus on olemas.Kohta tean kindlalt ekse võib - olla ca 50 m. Muda põhjas ei ole on savipõhi. Ja minuga saab alati leide jagada,ma mõtlen,kui on midagi head.[/quote]
............................................................................................
Sukeldumise osas ka käpp , varustus olemas.
............................................................................................
Sukeldumise osas ka käpp , varustus olemas.
Vot nüüd vist olekski paras aeg seda filmi avalikult näidata. Kasvõi selle paremaid kohti. Kasvõi Youtube'is. Kui kõik kamraadi Hall Kardinal poolt öeldu vastab tõele, las siis proua kultuuriminister vaatab kah, mis masti need mehed on, kes kõigis iseenda ja kogu maailma hädades süüdistavad detektoriste jt. sarnaseid "loodushuvilisi".Hall Kardinal kirjutas:Küll aga kavatsen tulevikus siis näidata läbi mõne telekanali milline see riiki esindav nägu tegelikkuses välja näeb ja kuidas käib keset valget töö aega nn" lõõgastumine." Tegin kord ametnikuhärraga ühe reisi Lüganusele.Juhtus nii,et autosalongis oli kaamera kogemata käima jäänud.Nüüd on ametniku lõõgastumisest 240 minutit head filmimaterjali.Lõõgastumine algas hommikul suurte presidendi õlledega ja hiljem tekitasin mina ühe Larseni konjaki ka juurde. Aga see on selline maiuspala mida hoian veel tagataskus.Vahepeal ja õige peatselt vaatame veel mõningaid huvitavaid seiku tegemistest ja tegemata jätmistest. Ja proovigu ametnik mulle pärast õelda,et ma need filmikaadrid võltsinud olen.
Garrett ACE 250
Die Fahne Hoch!
Die Fahne Hoch!
Määraks siis nüüd selle kuulipritsi ära,et lõpuks selgus oleks.Fotosid hetkel panna ei saa,kuna asjake ise puhkama pandud.Leidsin tähiste väljakirjutused ja loodan,et nendest on abi. Lindiveokil on tähis: 6 L ,sellel asjandusel mille otsa lukk käib on tähis A/A ,lukul numbrid: suurelt 6461 väikeselt 4868 ja eraldi väikeselt 11, raual : 6461 väikselt 11 siis tähed MK II veel kuningakroon ja selle all M, sihikulatil VSM all kriips selle all M veel 303 VII No 2 MKT sihikujaotus löpeb 28 -ga. Sihikulati kaanel tähis GD & L all 88. Ise läksin aastaarvu määramisel nende väikeste 11 -nete õnge,kuna pidasin aastaarvuks. Ja paluks võimalikult täpset määratlust,et asi selge oleks.
Mis number oli veesärgil, veesärgi täiteavast vasakul?Tegu relva seerianumbriga, ehk kõige tähtsama numbriga.
Sihik:
V.S.M tähendab Vickers, Sons ja Maxim, 303 VII näitab, et sihik on kasutamiseks koos B.Mk VII moonaga.Kindel, et oli No 2 MKT, VSM sihiku kood oli reeglina 303 VII No 2 MkI ja oli 29.loendiga (29 oli ülemise kinnituskruvi kõrval).See on aga ainult sihikuplaadi kood. GD&L on ilmselt sihiku valmistanud allhankija.
Milline näeb välja sihiku liugur?
Raud:
MKII raud, kuna raud oli vahetatav, siis aastaarvu sellejärgi pole võimalik öelda, MK II raud võis olla nii esimesel kui ka viimasel Vickersil. Krooni all ja M'i( tegelikut ilmselt külili E) üleval ühtegi arvu ei olnud? Igaljuhul Kroon on kontrollmärk. Krooni all olev täht M (või külili E) näitab valmistajat, kui E siis Einfield. Aga seda kuidas raual ja lukul on sama number ma küll seletada ei oska.Ilmselt remont.Võib-olla ka hilisem märgistus, nt Eestis peale sõda tehtud märgistus, kui see, siis võib-olla leiad veesärgi originaalseerianumbri kõrvalt sama numbri.
Kas 11'ne ees oli ülakoma.
Lukk:
Kus ja kuidas need numbrid asetsesid?
Etteanne:
Mingeid muid märke ja lühendeid ei olnud?
Kas see asi mis luku külge käis oli selline

Hall Kardinal kirjutas:Tegin kord ametnikuhärraga ühe reisi Lüganusele.Juhtus nii,et autosalongis oli kaamera kogemata käima jäänud.Nüüd on ametniku lõõgastumisest 240 minutit head filmimaterjali.Lõõgastumine algas hommikul suurte presidendi õlledega ja hiljem tekitasin mina ühe Larseni konjaki ka juurde. Aga see on selline maiuspala mida hoian veel tagataskus.Vahepeal ja õige peatselt vaatame veel mõningaid huvitavaid seiku tegemistest ja tegemata jätmistest. Ja proovigu ametnik mulle pärast õelda,et ma need filmikaadrid võltsinud olen.
Minu arvamus antud asjast on selline "maitlalik", et kui tollel ajal kõlbas koos napsu võtta, siis nüüd, aastaid hiljem ei ole mõtet selle joomingu pohmelli põdema hakata. See ei ole aus.

PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
-
- Huviline
Määraks siis edasi jah: UUrisin siis asju põhjalikult ja ,mida veel öelda võin: Taga päästikukeelel on number 61 ,see detail mis fotol on lööknõel seal tähised VSM siis romb mille sees M ja tagaküljes S.Lukul suur nr.6461 ees luku põhjal risti,väike numbet lukupõhja keskel pikuti,küljel kuningakroon all kriips ja raudselt 6 . Teisel küljel 6 ja siis veel 7 samuti kroon mille all E.Vintraual oleva krooni all on aga kindlasti W .Suudme poolt käib jahutussärki selline pikk pronksist asi,sellel number 461. Jahutuskorpusel on sama number nagu varem välja pakutud ja mingeid muid numbreid juurde löödud pole.Kõik padrunilindid olid aastast 1916,kuid see ilmselt pole määramisel abiks. Kindlasti oleks fotodest abi,kuid kardan,et ei jää väikene tekst näha. Veel niipalju,et lähiajal läheb asi deponeeringuga ühele muuseumile välja,võib - olla juba täna. Keegi siin tundis huvi,et mis oli jõkke aetud autokoormaks?. Võin vastata: Lahinguväljalt korjatud trofeerelvad,paraku venelaste omad. Vähemalt nii arvan,kuna see mis konksu otsa jäi lubab seda oletada. Kui aega on eks pistan pildi.
Jahutussärgil siis number B6461?
B6461 toodetud 1918.aasta alguses Vickers, Sons & Maxim (VSM märgid)
Lööknõeli oli kahte tüüpi No1 oli varajane ja No2 hilisem, pildi järgi oleks suhteliselt lihtne vahet teha.
Ligursihikuid oli põhiliselt kolme tüüpi, kõik välimuselt erinevad.Pilt oleks abiks.Samuti võiks olla pilt etteandest (varajasem oli pisut teistsugune). Põhimõtteliselt võiks olla pilt ka lukust.
TV3 videolt nähtupõhjal on rauasuudmik MKII, ehk siis väljaulatuva koonusega, mis võetikasutusele 1916.aasta paiku.
Samuti paistis videolt, et tal on ka fikseeritud sihik (stem MKII), mis ei ole ka omane varajasele relvale (aga nagu rauasuudmiki on see vahetatav)
B6461 toodetud 1918.aasta alguses Vickers, Sons & Maxim (VSM märgid)
Lööknõeli oli kahte tüüpi No1 oli varajane ja No2 hilisem, pildi järgi oleks suhteliselt lihtne vahet teha.
Ligursihikuid oli põhiliselt kolme tüüpi, kõik välimuselt erinevad.Pilt oleks abiks.Samuti võiks olla pilt etteandest (varajasem oli pisut teistsugune). Põhimõtteliselt võiks olla pilt ka lukust.
TV3 videolt nähtupõhjal on rauasuudmik MKII, ehk siis väljaulatuva koonusega, mis võetikasutusele 1916.aasta paiku.
Samuti paistis videolt, et tal on ka fikseeritud sihik (stem MKII), mis ei ole ka omane varajasele relvale (aga nagu rauasuudmiki on see vahetatav)
Vabariigi aastapäva puhul sai käidud valga piiri kordoni muuseumis ja oh imet seisis nurgas nagu miska
http://www.album.ee/user/30024279
http://www.album.ee/user/30024279