NARRI MEEST, MITTE MEHE MÜTSI!
Re: MA SÖÖN OMA MÜTSI ÄRA, KUI...
Sõtur-ahvile J. Perküll kuulunud lennuväe kiilmüts ja esemed. Siiamaani nende kohta viidet arhiivis või määrustikes pole kohanud. Tuli/oli kasutuses 1924 a. piirimail. Mütsimärk ees originaalis.
Paluks pakkuda kõike Vabadussõja, EW sõjaväe ja II M.s Punaarmeega seonduvat (eriti eestlased Punaarmees ja Lend-Lease temaatika). Otsin "Tartu" kolpa ja kotkast.
WH M43 välimüts millel trapets eest ära lõigatud. Õrn jälg näha. Pole näinud ega kuulnud, et siinmail trapetsiga SS-i oleks liikunud. Kuigi välistatud ei ole. Ees on tsenterõmbluses ja voodris auk sees ja on kantud klemmidega mütsimärki (EW KV mütsimärk, mõni EW kokard, kohaliku tööna valmistatud SS kolp..?)
Sooviksin sellele mütsile sinna ette saada Eestis valmistatud kolpa. Kui kellegil oleks pakkuda siis paluks PS.
Allolev kolp kuulub Uschale.
Sooviksin sellele mütsile sinna ette saada Eestis valmistatud kolpa. Kui kellegil oleks pakkuda siis paluks PS.
Allolev kolp kuulub Uschale.
- Manused
-
- näidispea (1).JPG (279.87 KiB) Vaadatud 23542 korda
-
- näidispea (2).JPG (269.19 KiB) Vaadatud 23542 korda
Paluks pakkuda kõike Vabadussõja, EW sõjaväe ja II M.s Punaarmeega seonduvat (eriti eestlased Punaarmees ja Lend-Lease temaatika). Otsin "Tartu" kolpa ja kotkast.
FB-st üks värske pilt. Äkki on lotude omanik siinse foorumi liige?
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Viimasel pildil olevad kolm kübarat ilmusivad välja ühest räästakastist. Kõigile muudele suunavatele küsimustele vastas leidja lakooniliselt: "Sorry, ei!" 

"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
- labidamees
- Veteran
Ma oleks ka sellise leiu peale mütse koguma hakanud.
Relva-SS M40 kiilmütsid. Kolp on alumiinplekist Läti töö. Väidetavalt toodeti neid Riia VEF tehases. Vaja läheks riidest kolpa ja kulli. Kui kellegil on pakkuda siis palun PS.
Punaarmee pilotkad. Paremal olev kuulus Ermi Litoverile kes lasi selle õmmelda kompanii rätsepal Kuramaal. Mütsimärgiks on värvitud pagunitärn (originaalis).
Vasemal olev on ühe venelase arvamuse järgi kohalik töö kuna antud voodririiet on kohata ka EW aegsetel vormidel. Ja seda tüüpi pilotkasid teab ta ainult Eestist leitud olevat.
Vasemal olev on ühe venelase arvamuse järgi kohalik töö kuna antud voodririiet on kohata ka EW aegsetel vormidel. Ja seda tüüpi pilotkasid teab ta ainult Eestist leitud olevat.
Üleajateenija. Piirivalve.
kui tohib iriseda - piirivalve oli siseministeeriumi all ja ei saanud seega kuidagi sisaldada KV üleajateenijat. Piirivalve oli piirivalve, kuigi vorm oli sama mis kaitseväes/sõjaväes.
Ben kirjutas:kui tohib iriseda - piirivalve oli siseministeeriumi all ja ei saanud seega kuidagi sisaldada KV üleajateenijat. Piirivalve oli piirivalve, kuigi vorm oli sama mis kaitseväes/sõjaväes.
Tänud täpsustamast.
Mudel 26 talimüts koos "punase" M-36 märgiga. Ühtegi templit sees pole.
- Manused
-
- EW sõjaväe M-26 talimüts.jpg (232.27 KiB) Vaadatud 23007 korda
Mulle võite alati väärtusetut ida-saksa kraami pakkuda.
Üleajateenija müts.A-ruudus kirjutas: Ühtegi templit sees pole.
Peene diagonaaliga siledast kangast müts, samast riidest olen eelnevalt näinud kahekümnendate Kaitseväe üleajateenija sirmmütsi.
Varem pole sellisest kangast Kaitseliidu riideeset trehvanud.
Kahjuks on mütsil sinine lai triip maha harutatud.
Varem pole sellisest kangast Kaitseliidu riideeset trehvanud.
Kahjuks on mütsil sinine lai triip maha harutatud.
Mütsi ka vahepeal!
Briti M-16 vormimüts e. "Trench cap".
(Rahwawäe märk on paraku koopia.)
(Rahwawäe märk on paraku koopia.)
Mulle võite alati väärtusetut ida-saksa kraami pakkuda.