Ruum ...

Midagi virtuaalmuuseumi sarnast ...
Vasta
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Re: Ruum ...

Postitus Postitas uscha »

Johan Georg Otto Schick "Talv" (1942) ja "Suvi" (1944).
MG42 on deaktiveeritud ja paberitega, pildi all servas näha olevad padrunid on läbipuuritud ja seega samuti deaktiveeritud.
Manused
001.jpg
002.JPG
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Tänasega lõppev aasta tõi mitu uut vormikuube ja tegin ühe ülevaatliku fotoseeria ruumi hetkseisust.
Kui kõik läheb plaanide / soovide kohaselt siis uuel aastal peaks praegune ruum suurenema 15 ruutmeetri võrra, mis sellisel juhul tähendab ka uusi mannekeene ja vitriine.

Uute mannekeenide riietamisega seoses otsin korralikke Saksa sõjaväe jalanõusid - poolsaapad, säärsaapad ja paar paari talvesaapaid. Siiani ei ole õnnestunud leida ka kahte ennesõjaaegset valget päevasärki ja kahte musta lipsu EW mereväe vormikuubede alla.
Ning nagu ka varem olen kirjutanud siis otsin 20. Eesti diviisi nn. Tartu kraenurka, selliseid käisekilpe mida mul veel klaasi all ei ole ja eestlaste Soldbuch'e ja autasustamispabereid.
Manused
1.JPG
2.JPG
3.JPG
3_1.jpg
4.JPG
5.JPG
6.jpg
7.JPG
8.JPG
9.JPG
10.JPG
11.jpg
12.JPG
foorum.rindeleht.ee
uudishimulik
Veteran

Postitus Postitas uudishimulik »

Ilus........................................................... AGA no ei pea ILUSATE SAKSA KASTIDEGA koos ühele pildile panema mingeid imelikke-tundmatuid märke. :D Kas tõusev trend? Mul ühel Tartu kamraadil (tegelikult täitsa Inimene kohe) kogus üle NELJAKÜMNE punatähe. :shock:
HEAD UUT AASTAT
Ps. Kui nii edasi läheb, oleme kmr. Ivalost ilma. :D
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Postitus Postitas Kriuks »

uscha kirjutas:Tänasega lõppev aasta ...
Minu vaieldamatu lemmik on too jalgu puhkav kuulipildur! Väga muhe lahendus! :)
7.JPG
PS. Head uut aastat ka minu poolt!
Kasutaja avatar
speedsta
Veteran

Postitus Postitas speedsta »

See metallitükk on käesolevast aastast relva oluline osa.
uudishimulik
Veteran

speedsta kirjutas:See metallitükk on käesolevast aastast relva oluline osa.
Aasta lõpuni veel armuaega et politseisse viia. Hetkel pole näinud plaani ja ei osata ka vastata, kuidas käib lukukoja ja relvaraami deaktiveerimine.
Kasutaja avatar
tossom
Veteran

Postitus Postitas tossom »

uudishimulik kirjutas:Ilus........................................................... AGA no ei pea ILUSATE SAKSA KASTIDEGA koos ühele pildile panema mingeid imelikke-tundmatuid märke. :D Kas tõusev trend? Mul ühel Tartu kamraadil (tegelikult täitsa Inimene kohe) kogus üle NELJAKÜMNE punatähe. :shock:
HEAD UUT AASTAT
Ps. Kui nii edasi läheb, oleme kmr. Ivalost ilma. :D
Kas need imelikud- tundmatud märgid ei olegi osa Eesti ajaloost? Mul on kogus üle kahesaja Punatähe ordeni, mis ma siis peaksin Sinu meelest veel tegema, äkki aknast välja hüppama? :shock:

Olgem ikka mõistlikud.

Head Uut Aastat!
uudishimulik
Veteran

Kas need imelikud - tundmatud märgid.
Oli nagu ikka natuke naljana kirjutatud. :D
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

uudishimulik kirjutas:
speedsta kirjutas:See metallitükk on käesolevast aastast relva oluline osa.
Aasta lõpuni veel armuaega et politseisse viia. Hetkel pole näinud plaani ja ei osata ka vastata, kuidas käib lukukoja ja relvaraami deaktiveerimine.
Mingi aeg tagasi tuli uudis, et kõik deaktiveeritud relvad on vaja 2019. aasta juuliks politseis arvele võtta ja edaspidi tuleb igasugused müügid / ostud ka politseis registreerida. Ma enda omasid ei ole jõudnud veel ära registreerida aga teen seda kindlasti varsti.

Kas see relvaraami ja lukukoja info kehtib ka tagasiulatuvalt juba deaktiveeritud ja paberitega relvade kohta või on see ainult edaspidi deaktiveeritavate relvade kohta?
Kas MG42 ja k98 rihmasid võib omada nii nagu need on või tuleks need lasta lihunikul terava noaga pooleks lõigata ja kingsepal keskelt uuesti paari pistega kokku tõmmata?
foorum.rindeleht.ee
uudishimulik
Veteran

Relva OLULISED (tsiviilkäibes keelatud) osad olid kuni 31.12.2018: relvaraud, lukk (püstolil kelk) padrunipesa, trummel ja adapter.
JUURDE tulid 01.01.2019: relvaraam, lukukoda ja sulgur. Ülejäänud relvaosad EI OLE tsiviilkäibes keelatud.
Aasta algusest jõustuva Relvaseadus §91 lg (21) ütleb:
"(21) Isik, kelle valduses on käesoleva seaduse § 21 lõikes 1 nimetatud relvaraam, relvalukukoda, sealhulgas vajaduse korral hõlmates nii lukukoja kui ka relvaraami, püstoli kelk või sulgur, peab hiljemalt 2019. aasta 31. detsembril:
1) esitama käesoleva seaduse § 35 kohaselt taotluse relvaloa saamiseks tema omandis oleva tulirelva olulise osa kohta;
2) võõrandama tulirelva olulise osa käesoleva seadusega kehtestatud korras või
3) esitama taotluse käesoleva seaduse alusel tulirelva olulise osa laskekõlbmatuks muutmiseks või selle laskekõlbmatusnõuetele vastavuse tuvastamiseks."
Tänase päeva seisuga uurisin paarist kohast. Tehnilist dokumentatsiooni kuidas deaktiveeritakse näit. relvaraami ja lukukoda veel POLE.
Mis saab juba deaktiveeritud relvadest? :roll: Kuidas deaktiveeritakse ilma raua ja lukuta relvi-moodustisi? :roll: Kuidas deaktiveeritakse uue seaduse järgi ja kas näit. kuulipildujaid? :roll: Nendele küsimustele vastata ei oska. Ju kunagi peavad tulema ka need tehnilised nüansid.
Lugege SIIT 4 viimast, 92-95 lehekülge. Seal tahetakse rohkem arutada laskekõlblikest jubinatest, aga uuritud sai ka deaktiveeritud relvadest, mis peaks rohkem rindelehe teema olema.
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Sain kokku pioneeri seljakoti & küljekottide komplekti - Pioniersturmgepäck.
Seljakotis käis kaks 3 kg lõhkelaengut, telkmantel ja katelok, parempoolses küljetaskus üks 3 kg lõhkelaeng, gaasimask ja neli kiirlaadijat 7,92 mm moona, vasakpoolses taskus oli kaks 1 kg lõhkelaengut ja samuti neli kiirlaadijat moona. Fotodelt on näha, et mõnikord kanti küljetaskutes aga hoopis granaate.

Pildil näha olevad granaadid, padrunid ja sütikud on loomulikult kõigest ohtlikust tühjaks tehtud ja ei sisalda midagi keelatut!
Manused
pionier.JPG
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
speedsta
Veteran

Postitus Postitas speedsta »

Kas sul 1 Kg Sprengbüchse 24 seljakoti tarbeks olemas? Vajadusel saan eraldada. Plekist kest, enamvähem viisakas, makrofleksi täis lastud.
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

speedsta kirjutas:Kas sul 1 Kg Sprengbüchse 24 seljakoti tarbeks olemas? Vajadusel saan eraldada. Plekist kest, enamvähem viisakas, makrofleksi täis lastud.
Seljakotis käisid 3 kilogrammised ja vasakpoolses küljetaskus kaks 1 kg laengut - ei ole mul ühtegi nendest. Saad ehk sõnumiga saata mõned pildid?
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Reakoosseisu embleemide rida hakkab ilmet võtma aga pildil olev tumerohelisel kangal Oberschütze tärn on tegelikult Wehrmacht'i oma - oleks tarvis samasugust tärni aga mustal kangal. Kui kellelgi peaks olema ja on nõus müüma / vahetama siis mul on huvi.
Manused
embleemid_1.JPG
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Paar uuemat pilti, kõik kodumaine ...
Manused
kilp.JPG