Vanameistrid sõdurisinelis
-
- Kasutaja
Vanameistrid sõdurisinelis
Olen korduvalt mõelnud,et kes meie endistest legendaarsetest estraadilegendidest ka sõdurisinelit kandsid? Punaste poolel oli neid küll palju,nt. Hardi Tiidus,jüri Järvet,Paul Pinna,Ants Lauter,Georg Ots
Muidugi jah,''fashistide'' poolel sõdinud ei saanudki ju kunagi rahvakunstnikeks...
Teiselt poolt rindejoont võidelnutest kohe ei teagi rohkem esile tuua kui vanameister Artur Rinnet... Kindlasti on neid veel.Teab ehk mõni nimetada?
Muidugi jah,''fashistide'' poolel sõdinud ei saanudki ju kunagi rahvakunstnikeks...
Teiselt poolt rindejoont võidelnutest kohe ei teagi rohkem esile tuua kui vanameister Artur Rinnet... Kindlasti on neid veel.Teab ehk mõni nimetada?
-
- Kasutaja
kass kirjutas:Kross SD-s. Tohoh. Kas kellegil on midagi täpsemalt selle kohta öelda? Kus ja kui kaua? Istus ju kinni sakslaste tõttu hiljem.
Nojah, 1944 aprillis oli ta SD-s tõesti. Siiski arreteerituna. Eelnevalt töötas kindralinspektuuris ametnikuna.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Dämit, kuidas ma nii loll võisin olla. Hulga aastaid tagasi lugesin mingist raamatust temaga intervjuud ja sealt jäi kõrvade vahele, et ta selle ametnikuna töötas SD-s. Tunnistan, et eksisin jämedalt.Raudrist kirjutas:kass kirjutas:Kross SD-s. Tohoh. Kas kellegil on midagi täpsemalt selle kohta öelda? Kus ja kui kaua? Istus ju kinni sakslaste tõttu hiljem.
Nojah, 1944 aprillis oli ta SD-s tõesti. Siiski arreteerituna. Eelnevalt töötas kindralinspektuuris ametnikuna.
- freiwilliger
- Huviline
kuulsad härrad
Kõik pole küll otseselt estraadiga seotud suurkujud aga märkimistväärt kindlasti:
helilooja Valter Ojakäär- 6.piirikaitserügement
viiuliõpetaja K.West- Eesti Diviis
keelemees P.Nurmekund- 4.piirikaitserügement
koorijuht U.Uiga- Eesti Diviis
lisada võiks ka hulga nõuka ajal kuulsaid tohtreid kellele nii mõnigi eestlane elu või tervise võlgu
helilooja Valter Ojakäär- 6.piirikaitserügement
viiuliõpetaja K.West- Eesti Diviis
keelemees P.Nurmekund- 4.piirikaitserügement
koorijuht U.Uiga- Eesti Diviis
lisada võiks ka hulga nõuka ajal kuulsaid tohtreid kellele nii mõnigi eestlane elu või tervise võlgu
Re: kuulsad härrad
Ojakääri kohta lugemist:freiwilliger kirjutas: helilooja Valter Ojakäär- 6.piirikaitserügement
http://www.ohtuleht.ee/604971/valter-oj ... -leninile-
Kui aga Saksa mopp tuli, siis ega keegi huvi tundnud, kus sa varem oled teeninud, ja nii sattusin ma Saksa sõjaväkke. Poolteist aastat olin seal. Algul hobusemehena, vedasime mürske ja miine ja kõiksugu varustust Volhovi rindele. Nii et me ei olnud lahinguolukorras. Hiljem oli juba vaja püssiplõksutajaid ning 1943. aasta lõpus leidsime ennast Vaivara rindelt.
Siit edasi ei tahakski nii väga palju rääkida, see kõik oli nii segane ja kole lugu. Ainult niipalju, et 1944. aasta märtsi Tallinna pommitamine oli täpselt üks päev enne mu sünnipäeva, mistõttu mind kutsuti staapi ja öeldi, et ma saan kolm päeva puhkust, kuna mu kodulinn on kannatada saanud. Tallinn oli kodulinn selles mõttes, et sealt mind mobiliseeriti. Sõitsin Pärnusse, kus piirikaitserügemendi orkestrisse oli vaja klarnetimängijat. Nii et ülejäänud aja teenisin ma juba Eesti väeosas.
- Wiking-Estland
- Huviline
Re: Vanameistrid sõdurisinelis
Valdo Pant.
Re: Vanameistrid sõdurisinelis
Praegu nagu meenuks, et kas hilisemad RAM-1 mehed käisid ka rindel juba mundris olles kontserte andmas?