EW paraadrihm

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
Vasta
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

EW paraadrihm

Postitus Postitas kortik »

Tere.
Ei lähe küll otseselt II MS teemaga kokku, kuid ikkagi. Mõtlesin kontrollida, kuidas on Läänemaal olukord rihmade-ja pannaldega.Selleks paigutasin kohalikku lehte ka vastava kuulutuse.Tänane esimene kuulutus oli poole km kauguselt minu majast. Vigases eesti keeles teatati rihmast, mille pandlal on kolm lõvi ja kirju rihm........Sain siis aadressi ja loomulikult kihutasin kohale.Tegemist EW aegse paraadrihmaga/vööga, mille seisukord on selline, nagu oleks see alles eile liinilt tulnud. Roman Tavasti toode.Rihm samuti ideaalis.Aga edasi kiskus asja lõplikult jamaks.Mees ise loovutaks rihma rahulikult, kuid kisa tõstsid kolm teismelist poissi.Ja jäigi maha.Nüüd haun sõjaplaane,kuidas saada selle uueks omanikuks.....
Asja soetamislugu ka täiesti banaalne- kaheksakümnendad aastad, pohmellis külamees ja 3 rubla. Ja nüüd on asi 100% vene mehe käes, kelle jaoks on tegemist "mingi rihmaga, millel kolm lõvi ja kirju rihm......"
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
kass
Veteran

Postitus Postitas kass »

Ja need poisiraisad jooks selle rihma maha :x
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Postitus Postitas ivalO »

Kindlasti püüa rihm kätte saada. Mida need poisiussid siis tahtsid ? Hinda üles taguda või ? Muidu eesti rihm koos portupeega oli hiljuti 600 EEK. Jutt muidugi tavalisest vormirihmast. Omal ka üks tavarihm kodus , sai kunagi Rakvere antiigist 100 eeguga võetud. Naabermajast sain mingi aeg eesti ohvitseri frentši ja oli mõte sakslaste vahele üks eesti sõdur ka kokku lappida.
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

Rihm

Rahustan end sellega, et need poisiraisad seda maha ei joo.Pole veel sellises vanuses, tunduvad korralikud olema.Nagu kogu elamine.Seda ohtu ilmselt ei ole. Aga põrgulikult kurb, kui vöö pandi uuesti hoiule kilekotti, mis on täis NL paraadrihmasid. Asja koht on mujal!!!

Nüüd peab kiirelt välja mõtlema tegevuskava, vähemalt viie varuvariandiga.Tšekkama välja tuttavad, nende tuttavate tuttavad, huvid jne jne jne.

Ausalt öeldes olen natuke šokisisundis.Samas leidis kinnitust teooria, et kaugelt mitte kõik on maha müüdud ja laiali tassitud.Ja on mille nimel edasi tegutseda.....

Kamraad Ivalo repliigi kohta teatan , et ilmselt need poisid ei tahagi midagi, sest sellel perel tundub kõik olevat.Lihtsalt rääkisid vanamehe ära.
Rihm ise hõbedase pandlaga, vöö hõbedane, kahe rohelise horisontaalse triibu (mitte sikksakk) ja seest roheline......
Viimati muutis kortik, L Veebr 18, 2006 5:02 pm, muudetud 1 kord kokku.
soadf
Veteran

Postitus Postitas soadf »

Päästke köik mis päästa annab.
Kasutaja avatar
ggdag
Huviline

Postitus Postitas ggdag »

Kortik, kas oled saavutanud edu ? :)
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

---

Tere.

Edu pole kahjuks saavutanud, välja arvatud täpsed luureandmed, et rihm on alles.Aga ma usun, et suveks on asi minu.Tegevus selle nimel käib.
Kasutaja avatar
hugo1
Huviline

Postitus Postitas hugo1 »

Olen ise ka nii asju taga ajanud, ohh seda pettumust, kui ilma jääb :cry:
Alles hiljuti oli üks äri, kus kõik kokku lepitud ja müüa hüppas viimasel hetkel alt ära, mõru :cry:
Vasta

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”