Minu Tsaari-Vene kogu

Midagi virtuaalmuuseumi sarnast ...
Kasutaja avatar
Wiking-Estland
Huviline

Minu Tsaari-Vene kogu

Postitus Postitas Wiking-Estland »

Head uut aastat!
Pildil on väikesed numbrid teenetemärkidel juures, vastavalt ka seletused siis:
TSAARI-VENEMAA AUTASUD

1.Püha Vladimiri orden mõõkadega (sõjaliste teenete eest) miniatuur
2.Püha Anna orden mõõkadega (sõjaliste teenete eest) miniatuur
3.Püha Stanislavi orden mõõkadega ( sõjaliste teenete eest) miniatuur
4.Za Userdie 50mm (leitud vanast majast Pärnus lammutamise käigus)
+ Stanislavi kaelalint –(.Kursk, Venemaa)

ГМ 3ст № 91920 5.GEORGI MEDAL III 91920 1-й Усть-Двинский латышский стрелковый батальон,младший унтер-офицер,Летын Фридрих Янов"8 марта 1916 года на Баусском шоссе у дер. Франц под губительным артиллерийским,пулемётным и ружейным огнём неприятиля руководил отделением взвода и своей храбростью и хладнокровием ободрял подчинённых и выполнял полезные задачи п.1.ст.145."

6. GEORGI RIST IV järk (GR.IV) № 655794 lindi ja lindialusega (originaalid) Л-гвардии тяжелый арт.дивизион, 3 батр., бомбардир Павлус Август (eestlane)
7. GEORGI MEDAL IV järk. (GM.IV) № 873161 koos orig. lindiga Л-гвардии тяжелый арт.дивизион, 3 батр., бомбардир Павлус Август (eestlane) За проводку во время боя телефонной связи в передовые пехотные окопы, с явной опасностью для жизни. / ст.145 п.4
П. Гв.отряду №272 от 15.08.16 k
8. Za Userdie (hoolsuse eest), hõbe 28 mm 1915.a Stanislavi lindiga ( lint vb. koopia)
9. Georgi Orden –(Venemaalt) –Св. Георгия 4 ст., бронза, Эдуард. Ленточка и проволочка родная.
10. GR.IV №.48503 КОЛОСОВ Яков — 146 пех. Царицынский полк, рядовой. За отличие в бою с австрийцами 21.08.1914 на выс. 107.5. + medalialus (originaal NOVIKOV) koos Georgi lindiga (originaal)
11. Georgi lint, muaree, 16cm
12. GR.IV № 656 211 Награжден стрелок 2-го Рижского латышского стрелкового полка Сипол Эдуард Янович за то, что в ночь на 19 октября 1916 г., вызвавшись охотником на разведку, переправился через реку Двину, пробираясь к окопам противника, под действительным огнем, видя, что старшие партии ранены, не смутился, продолжая продвигаться вперед, и попал в окопы противника; забросал действующий неприятельский пулемет ручными гранатами, после чего пулемет замолчал, но в это время сам был забросан ручными гранатами противника и смертельно ранен.
13. GM.IV № 859509– 2-й Рижский Латышский стр.батальон, стрелок Клявинь Август Августович За то, что 22 августа (1916 г.), будучи старшим в секрете, открыл и донес своевременно, что немецкие разведчики подползают к занятой нами опушке леса, несмотря на опасность, продолжал наблюдать, чем способствовал удержанию позиции.
П. 6 Сиб.АК №272 от 17.09.16.
14. GR.IV № 498560 3-й Курземский Латышский батальон, ефрейтор, Бергман Микель Янович
"За отличие в бою 22.10.1915 года при усадьбе Зельбе под гор. Шлокомь, командуя отдьланиемь, быль ранень разрывной пулей в ногу, но остался в строю и исполняль свои обязанности отдьеленнаго начальника до конца боя. Ст.67 п.28
15. GR.IV № 1061607 3-й Курземский латышский стр.полк, стрелок Пальман Петр Густавович
Награжден, будучи раненый, находящийся на излечении в лазарете РОКК при 2-й Рижской городской больнице.
П. 12 А №486 от 15.05.17.
16. Za Userdie“ 30mm
17. Za Userdie“ 28mm
18. GR.IV eestlasele № 353826 МИКИВЕР Лонгард —Л.гв. Павловский полк, 14 рота, ефрейтор.
Награжден за отличие в боях у Мунцевура, Рейговца и Красноставав июне-июле 1915 года.
19.GR.IV eestlasele № 449537 ТАМБЕРГ Генрих Карлович — 4 Финляндский стр. арт. дивизион,
мл. фейерверкер. Награжден 29.08.1915 от Имени Государя Императора Его Императорским Высочеством Великим Князем Георгием
Михайловичем.
20.GR.IV eestlasele № 806454 ТАЛЬЦ Александр Федорович — 120 арт. бригада, 4 батарея, мл.
фейерверкер. За то, что во время боя 8-11.07.1917, вызвавшись охотником.
отправился в передовую пехотную цепь, дабы по направлению борозд от неприятельских снарядов определить место нахождения
батареи, что и выполнил с полным успехом, находясь в сфере действительного артиллерийского и ружейного огня.
21. GR.IV (vb. eestlasele) № 874125 - Фамилия не установлена. (Aga enne ja pärast on selline väeosa: 24 арт. бригада. 5 батарея, бомбардир. За отличие в боях с 8-го по 10.07.1917.). Saadud Haapsalust
22. GM.IV (vb eestlasele) № 478974 Фамилия не установлена (leitud Eestist maaparandustööde käigus ühest karbikesest)
23. GR.III № 74086 Фамилия не установлена.(lähedal - 74105 МАРКОВ Андрей Ильич — 17арм. корпус, Оренбургская конвойная
полусотня при штабе корпуса, приказный. За то, что 6.07.1917, в лесу, севернее д. Бялошов, будучи послан на разведку, под сильным ружейным и артиллерийским огнем противника, добыл и доставил важные сведения о противнике.)
24. GR.III № 86308 ОСОКИН Александр Сергеевич — 180 пех. Виндавский полк, мл. унтер-офицер. Награжден 30.03.1916 от Имени Государя Императора, ЕгоИмператорским Высочеством Великим Князем Георгием Михайловичем
25. GR.IV № 527651 5-й Земгальский Латышский стрелковый батальон, старший-унтер офицер, Плинте Роберт Петрович
"17-го августа руководил группой телефонистов, исправляя под огнём противника провода, чем способствовал связи. Ст.67.п..21 ГС"
26. GR.IV № 742561 5-й Земгальский Латышский стрелковый полк, младший унтер-офицер, Ракиан Франц Адамович
"За отличия в бою 23 декабря 1916 года на осн.ст.67 п.28 ГС."
27. GM.IV №55656 Л-гв. 2-й Стрелковый Царскосельский полк, рота ЕВ, стрелок Долгачев Александр За отличный пример мужества, бодрости и спокойствия, подаваемый своим товарищам во всех бывших боях. / п.1 ст.145 П. Гвард.К №307-2 от 19.10.15.
28. GM.IV № 117082 Фамилия не установлена.
29. № 266606 2-я мотоциклетная рота, доброволец Пельнин Юлиус (lätlane?) Будучи послан 1 декабря 1914 г. из м. Стрижева в Кросио с подводами для спасения инвентаря мотоциклетной роты, несмотря на то, что подвергся неприятельскому обстрелу в ночь с 1 на 2 декабря, успешно исполнил поручение. П. 8 А №401 от 01.04.15.
30. GM.IV № 751571 111-я Артбригада, мл.фейерверкер Павлов Дмитрий Владимирович
Во время боя 4 августа 1916 г. на позиции Петрусь-Гора, когда 6-дюймовая немецкая бомба попала в блиндаж для номеров и завалила его, несмотря на продолжавшийся огонь немцев и попадания других снарядов в непосредственной с ними близости, откопали заваленных 3-х номеров и перевели их в соседний блиндаж. П. 44 АК №252 от 03.12.16.
31. GM.IV № 1041246 - Фамилия не установлена Venest
32. GR.IV № 1073249 ЖУРАВЛЕВ Василий Степанович 12 стр. полк, ефрейтор. Замужество и храбрость, оказанные в бою 10.10.1916.
33. Romanovite dünastia 300 a. lint medali alusena
34. № 112022 СЛОБОДЯНИК Григорий Ерофеевич — 16 пех. Ладожский полк, мл. унтер-офицер. Награжден по Высочайшему повелению Его Императорским Высочеством Великим Князем Кириллом Владимировичем (Ukrainast).
35. GR.IV № 999066 БЕРКИС Вольдемар Яковлевич (Псковская губерния, Торопецкий уезд, Пожинская волость) — 7 Бауский латышский стр. полк, стрелок. За отличие в боях 20-21.08.1917. Награжден на основании п.п. 19 и 20 ст. 67 Георгиевского Статута.
36. GM.IV № 1066238 7-й Баусский латышский стр.полк, стрелок Крецберг Иван Маркович Награжден по повелению Государя Императора генерал-адъютантом Князем Васильчиковым 23.02.17. в лазарете №78 Александровской Общины сестер милосердия.
37. GM.IV №1066919 8-й Вольмарский латыш.стр.полк, стрелок Петерсон Петр Петрович Награжден, находясь на излечении в госпитале служащих Северо-Западной ЖД. Ранен 24.12.16. под Ригой. Слепное шрапнельное ранение в верхней части левого бедра и сквозное ранение в области правого колена и левого плеча.
Manused
Tsaari.jpg
Kasutaja avatar
labidamees
Veteran

Re: Minu Tsaari-Vene kogu

Postitus Postitas labidamees »

Tip-top! 8)
Raudrist
Veteran

Postitus Postitas Raudrist »

Kas nr.4 on kindlasti õige?
Stendi alusmaterjal on hirmsaim valik võimalikest.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
Kasutaja avatar
tossom
Veteran

Postitus Postitas tossom »

Kena kogu. Aga tegemist vast ei olegi stendiga, pigem nagu lihtsalt mingi horisontaalses asendis alus, kus autasusid hoiustatakse.
Kasutaja avatar
uscha
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas uscha »

Väga kena kollektsioon ja eriliselt palju annab juurde see informatsioon!
Minu arvates on ka kangas, millel autasud on eksponeeritud väga hästi valitud. Lisan võrdluseks ühe Brüsseli Sõjamuuseumis tehtud ülesvõtte - vormipluusi riie ja autasude aluseks kasutatud kangas on väga sarnased kui, et isegi mitte identsed. Ei kujuta küll ette, milline alus Esimese maailmasõja aegsete autasude jaoks paremini sobiks. Edu kollektsiooni täiendamisel! :wink:
Manused
mp_georgid.JPG
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
Wiking-Estland
Huviline

Raudrist kirjutas:Kas nr.4 on kindlasti õige?
Stendi alusmaterjal on hirmsaim valik võimalikest.
Tänan! Aga ilusa neoonkollase asemel otsustasin kasutada vene sineli sarnast hallikat, mis jah tõesti jätab hõbeda varju, aga mulle see meeldib. (I MS pole käind, küll aga NA -s ja see värv seondub mulle vene kroonuga).
On on õiged:
Medal - https://forum.faleristika.info/viewtopi ... 3#p3555143 (Üks vastanuist ongi Za Userdije kaelamedalite spets).

Lint on foorumist - https://forums-su.com , kus müüja kahtluse alla sättimine oleks umbes sama, kui öelda meil, et uscha müüb Poolas tehtud tavaari.
Kasutaja avatar
Wiking-Estland
Huviline

uscha kirjutas:Väga kena kollektsioon ja eriliselt palju annab juurde see informatsioon!
Minu arvates on ka kangas, millel autasud on eksponeeritud väga hästi valitud. Lisan võrdluseks ühe Brüsseli Sõjamuuseumis tehtud ülesvõtte - vormipluusi riie ja autasude aluseks kasutatud kangas on väga sarnased kui, et isegi mitte identsed. Ei kujuta küll ette, milline alus Esimese maailmasõja aegsete autasude jaoks paremini sobiks. Edu kollektsiooni täiendamisel! :wink:
Tänan heade soovide eest!
Kasutaja avatar
Borja
Veteran

Postitus Postitas Borja »

Raudrist kirjutas:Stendi alusmaterjal on hirmsaim valik võimalikest.
..äi ole ka mette nõus - tsaarisineli hall on täiesti koššer alus sellele staffile 8)
Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..

Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Postitus Postitas ivalO »

Väga uhke kogu ja vägev, et ristide omanikud ka teada.
Alusriide kohta mina ka ei nuriseks, õige olekski kasutada autentset tsaariväe kangast.
Raudrist
Veteran

Postitus Postitas Raudrist »

Eks see kanga värv on maitse asi ja ekspositsiooni kujundamine samuti. Mina valiks midagi sellist, mis oksüdeerunud hõbeda kenasti välja tooks. Kui vormiriide värvusest lähtuda, siis neid oli tsaari armees palju erinevaid ja pole põhjust just hõbedaga kõige ebasobivamat valida. Aga veelkord- maitse asi. Edu edasiseks!
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Postitus Postitas ivalO »

Brüsselis on selline tsaariaegne värvilahendus.
VUZ.jpg
VUZ.jpg (165.93 KiB) Vaadatud 2280 korda
Kasutaja avatar
tossom
Veteran

Siuke ruuge või tumeroheline natuke kulunud/ pleekinud vana samet on autasude all ka väga sheff tõesti.
Kasutaja avatar
Kriuks
Moderaator

Postitus Postitas Kriuks »

Kõik on väga uhke! Jõudu ja edu edaspidiseks!
Kasutaja avatar
Wiking-Estland
Huviline

Aitäh kõigile innustamast!
Kuna teie olete mu ainukene sellealane publikum, siis on ikka ainult hea meel!
Kasutaja avatar
tossom
Veteran

Minu meelest on hea ja vajalik kogudes olevaid asju näidata, sest nii saame kõik targemaks. Mis neist ikka vaid seifi või sahtlisse korjata. Tånud jagamast.
Vasta

Mine “Kollektsioonid/Collections”