Kohe sissejuhatuseks - minu kui militaarfänni jaoks on sest saanud täiesti mõttetu üritus. Põhjendused:
1) ise olen täägikoguja. Kas teist või isegi kolmandat laata järjest on korraldajad kauplejatel keelanud igasuguse täägimüügi.. Balti juhtiv täägidiiler Riiast ei tule seepärast enam teist laata järjest kohale, paari Tallinna diileriga võin ma linnaski kohtuda ega pea seepärast sinna kolkasse sõitma.. Ja muid üksikuid täägileide ka praktiliselt sealt laadalt enam ei leia - finita..
2) natsa huvitun ka faleristikast. No saksa märgindust näeb seal laadal veel vaid paaril müüjal ja see on ka kõige üldlevinum asi, mis huvi ei paku.. Üldselt on faleristid selle laada juba aastaid tagasi maha jätnud - miks, ei tea..
3) mõtsin siis laadal vähemalt koduõlutki saada - s_ttagi.. tuiasin ja tuiasin niikaua, kui kuulsin ühelt kaljamüüjalt, et laadakorraldajad keelanud koduõllede müügi konkreetselt ära (aga SAKU sodi pakuti vabalt)..
Mul lõpetuseks lihtne küsimus - mis krd käsen-keelan-poon-jalasen jaburad füürerid on selle asja korralduse etteotsa saanud? Kas selliseid minumoodi pettunuid on veel - võib-olla ma panen paska siin?
Veel tähelepanek - aastatetagused soomlaste ja venelaste hordid ostjatena on tänaseks sealt laadalt praktiliselt kadunud.. Kohtab veel vaid Läti müüjaid aga kauaks neidki.......

Finally - see tänane jäi vist minu viimaseks KURTNA laadaks (või igatahes lähiaastad jätan kindlasti vahele)