Viktoriin!

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
Vasta
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Huviline

Postitus Postitas Kuperjanov »

Ok, järgmine küsimus. Karanteerin, et selle arvan mina ära:)
Vabadus on habras aare, mida oleme valmis kindlalt kaitsma!
Kasutaja avatar
Niederland
Veteran

Postitus Postitas Niederland »

Minu meelest võiks ka teha ikka inimväärseid küsimusi. Mingi nöörijupi, kust alustada, peaks ka ikka andma. Sellistele küsimustele, laadis, et mida kuulsid leegioni poisid Debica õppelaagris mingil suvalisel ööl, on mõttetud.

Kuperjanov, eesti keeles öeldakse garanteerin, mitte karanteerin. :)
Kasutaja avatar
hugo1
Huviline

Postitus Postitas hugo1 »

Minu meelest võiks ka teha ikka inimväärseid küsimusi. Mingi nöörijupi, kust alustada, peaks ka ikka andma. Sellistele küsimustele, laadis, et mida kuulsid leegioni poisid Debica õppelaagris mingil suvalisel ööl, on mõttetud
Bravo Niederland, muidugi ei tasu üle pingutada.
Kui küsimused on liiga rasked ei ole enam huvitav.
kass
Veteran

Postitus Postitas kass »

Minu meelest võiks ka teha ikka inimväärseid küsimusi. Mingi nöörijupi, kust alustada, peaks ka ikka andma. Sellistele küsimustele, laadis, et mida kuulsid leegioni poisid Debica õppelaagris mingil suvalisel ööl, on mõttetud.
Niederland kui sa mälumängude mõttest pole aru saanud siis see näitabki inimese teadmisi või siis ka selle viktoriini puhul kui kiiresti või osavalt keegi suudab netis otsida. Ja kui sa ei ole lugenud Harri Rendi "Ma jäin ellu" kust see "öösel ülesajamine" oli ära toodud siis ei saa sa küll kedagi süüdistada.
Kasutaja avatar
hugo1
Huviline

Olgu Kass, aga kus kohast saan Sinu Rosenbergi elukohale kinnitust :?:
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Huviline

Postitus Postitas Kuperjanov »

Mida raskemad küsimused, seda huvitavam. Äraarvamise tee ongi huvitavam siis. Aga tuleks jääda ka mõistuse piiresse.
Vabadus on habras aare, mida oleme valmis kindlalt kaitsma!
Kasutaja avatar
Niederland
Veteran

kass kirjutas:Tsiteerin::

Niederland kui sa mälumängude mõttest pole aru saanud siis see näitabki inimese teadmisi või siis ka selle viktoriini puhul kui kiiresti või osavalt keegi suudab netis otsida. Ja kui sa ei ole lugenud Harri Rendi "Ma jäin ellu" kust see "öösel ülesajamine" oli ära toodud siis ei saa sa küll kedagi süüdistada.
Olen teadlik mälumängude mõttest, kuid tahan öelda seda, et küsimused peaksid jääma ikka mõistuse piiresse. Sinu küsimus oli aga nii esitatud, et ilma vihjeteta oli sellele peaaegu, et võimatu vastata (mõtlen siinkohal seda leegioni küsimust).

P.S. Hr. Renti raamat on mul läbi loetud küll. Väga huvitav oli. :)
kass
Veteran

Postitus Postitas kass »

Olen teadlik mälumängude mõttest, kuid tahan öelda seda, et küsimused peaksid jääma ikka mõistuse piiresse. Sinu küsimus oli aga nii esitatud, et ilma vihjeteta oli sellele peaaegu, et võimatu vastata (mõtlen siinkohal seda leegioni küsimust).
Selle küsimuse iva oligi ju et inimene veidi töötaks oma mälurakkudega. Mitte Googlisse sõna sisse ja vastus käes. Eriti kui raamat läbi peaks selline seik meenuma :roll: Lisand juurde sinna, et otsige Rendi raamatust nulliks ju nuputamise mõtte ära. :wink:
Proovime siis edaspidi kergemaid pähkleid leida.
Kasutaja avatar
Niederland
Veteran

Kass, sa vist siiski ei mäleta oma leegioni küsimust. Sul pole mitte kassi, vaid kala mälu :mrgreen: ( ok nali, ei midagi isiklikku). See leegioni küsimus oli selline:

Kass kirjutas:MIDA aeti leegionärid kuulama ühel ööl Debica laagris?
Kes ja Miks esines.Täpset vastust, mitte poolikut palun.
Ühel ööl? See on nii lai mõiste, et selle järgi ei oska mitte midagi vastata. Ja sellisele küsimusele võib vastata mida iganes, iseasi, kas see sind rahuldaks.

Õige vastus tuli alles siis, kui sa minu nõudmisel vihjeid andsid. :wink:
Kasutaja avatar
hugo1
Huviline

Tegelikult on niimoodi, et eks iga inimese teadmised ole erinevad ja mis ühele raske see teisele kerge.
Kasutaja avatar
kortik
Veteran

???

Postitus Postitas kortik »

Kamraadid! Mis andmine sees siis on? Ja veel pühapäeva õhtul!!!

Mis aga puudutab küsimust öise kuulamise kohta, siis polnud selles midagi ülemõistuse rasket ja arusaamatut.Tasub vaid kõrvutada ja analüüsida, millal poisid Debicas olid, milla ära läksid ja mis tähtsad sündmused sellel ajal juhtusid, millepärast võidi mehed kasvõi öösel või kempsupotilt püsti ajada ja kuulama panna.....Kui rahulikult mõelda, polegi selliseid sündmusi nii palju.......
Selline kamraad Kassi küsimus paneb pea paremini tööle ja sunnib ajalugu analüüsima, kui mõni teine- a'la.......ah, ei taha jätkata.

Ja lõpetage vaidlemine, muidu hakkab meelde tuletama seda, mis vahel militaar.netis toimub
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
Kasutaja avatar
Niederland
Veteran

Arvan ka, et ei maksa pisiasjade pärast riidu minna. Oleme üks väike sõbralik seltskond ja peame sellepärast teineteist hoidma. Meie riiust lõikavad kasu ainult konksninad ja kommarid.

Nii, et case is closed ja küsib kamraad Hugo1.
Kasutaja avatar
hugo1
Huviline

Arvan ka, et ei maksa pisiasjade pärast riidu minna. Oleme üks väike sõbralik seltskond ja peame sellepärast teineteist hoidma. Meie riiust lõikavad kasu ainult konksninad ja kommarid.
Jälle kuldsed sõnad Niederlandilt.
Vabandused ka kassi ees, kes ennast rünnaku ohvrina tundis.
Nüüd, kus aur välja lastud ja pead selged jätkame viktoriiniga.
Küsimus siis järgmine.
Kus ja kui palju tapeti esimese Nõukogude okupatsiooni ajal Eestis korraga kõige rohkem inimesi, valdav osa neist olid tsiviilisikud ja loomulikult eestlased :?:
Kasutaja avatar
Niederland
Veteran

9.juuli öösel lasti Tartu vanglas maha 192 inimest: 172 meest ja 20 naist.
Kasutaja avatar
hugo1
Huviline

Vastus loomulikult õige ja nii ruttu tuli, kui saladus ei ole kas googeltasid või peast :?:
Lisaksin veel niipalju, et kuupäeva üle võib vaielda(mahalaskmine toimus öösel). Osades allikates on kirjas 08.07 ja arv on paari inimese võrra erinev olnud
Vasta

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”