NARRI MEEST, MITTE MEHE MÜTSI!
Re: MA SÖÖN OMA MÜTSI ÄRA, KUI...
Kas siis feuerschutzpolizei müts ei ole?
Must rumm, sinine lagi ja roosad triibud!
Kah võimalik. Väljamaa targad seostavad seda värvikombinatsiooni aga ennekõike vabatahtlikega, kuna kutseline tuletõrje läks 1939. aastal üle välihallile univormile.ivalO kirjutas:Kas siis feuerschutzpolizei müts ei ole?
Mulle võite alati väärtusetut ida-saksa kraami pakkuda.
EW taksaatori või maamõõtja vormimüts.
Üks 0,5 cm laiune kullavärvi pael tormirihma otstel. Metsaametnikud Mõniste Omakaitses 1941.
Üks 0,5 cm laiune kullavärvi pael tormirihma otstel. Metsaametnikud Mõniste Omakaitses 1941.
Tõstan talimütsi ka siia.
12. aprillil 2013 postitatud EW postiametniku mütsile on ekslikult kinnitatud tsaariaegse riigiametniku mütsikokard.
EW postiametniku suvimüts peaks välja nägema selline:
Jõudu komplekteerimisel!Re: MA SÖÖN OMA MÜTSI ÄRA, KUI...
1936 aasta malli sõduri suvimüts.
Vanemat tüüpi mütsimärki kanti küll, aga kokardit küll enam mitte, see oli ikka 26. a malli teema.ivalO kirjutas:1936 aasta malli sõduri suvimüts.
Kõik on õige, aga!
Müts on 1:1 vastavuses 1936 aasta vormikirjeldusega.
Just eile näitasin Uschale, et mütsi sees on ka kokardi auk ja sees voodril selged kinnituskõrvade jäljed.
Müts on 1:1 vastavuses 1936 aasta vormikirjeldusega.
Just eile näitasin Uschale, et mütsi sees on ka kokardi auk ja sees voodril selged kinnituskõrvade jäljed.
Kohati kanti ka kokardit.LoCo kirjutas:Vanemat tüüpi mütsimärki kanti küll, aga kokardit küll enam mitte, see oli ikka 26. a malli teema.ivalO kirjutas:1936 aasta malli sõduri suvimüts.
Paluks pakkuda kõike Vabadussõja, EW sõjaväe ja II M.s Punaarmeega seonduvat (eriti eestlased Punaarmees ja Lend-Lease temaatika). Otsin "Tartu" kolpa ja kotkast.
Alates 1940 sügisest kanti sama mütsi ees ka viisnurkakass kirjutas:Kohati kanti ka kokardit.LoCo kirjutas:Vanemat tüüpi mütsimärki kanti küll, aga kokardit küll enam mitte, see oli ikka 26. a malli teema.ivalO kirjutas:1936 aasta malli sõduri suvimüts.

See on lihtsalt minu tagasihoidlik arvamus, et kui on mudel 36 müts, siis olgu üks mütsimärk nagu enamik kandis ja nii nagu on ka kaitseväevormi kirjelduses.
Saksa talveriietuse komplekti kuuluv kapuuts (kopfhaube).
Esimene mudel toodeti 1942. aasta kevadel, kapuuts oli ühepoolne ja sellel puudusid nn. kõrvaaugud.
Värvikombinatsioonides valge-hall ja valge sinakas-hall.
Esialgselt väljastati kõikidele väeliikidele ühtselt, rindele saabusid talvised komplektid sügisel 1942.
Talveriietuse periood kestis 15. septembrist kuni 15. aprillini.
Pildil kapuutsi esimene mudel.
Esimene mudel toodeti 1942. aasta kevadel, kapuuts oli ühepoolne ja sellel puudusid nn. kõrvaaugud.
Värvikombinatsioonides valge-hall ja valge sinakas-hall.
Esialgselt väljastati kõikidele väeliikidele ühtselt, rindele saabusid talvised komplektid sügisel 1942.
Talveriietuse periood kestis 15. septembrist kuni 15. aprillini.
Pildil kapuutsi esimene mudel.
Wehrmachti jalaväeohvitseri vormimüts.
M-42
Algselt ilma dekaalideta, leitud Saue ruumist, suurus 68.
Algselt ilma dekaalideta, leitud Saue ruumist, suurus 68.
Eesti armee talvemütsid, vasakul 1919. aasta mudel, paremal 1936. aasta oma.
foorum.rindeleht.ee