Ilmselt ta siis ikka see kokard on.Raudrist kirjutas:Usun küll, et kokard. Millised muud variandid võiksid veel kõne alla tulla?
Väeosa trafarett? Aga ei sarnane ühelegi...
Wabariigi aegsed mütsimärgid ...
Re: wabariigi aegsed mütsimärgid ...
Tundub, et just seesama kadununuke ongi pildil.
Üks tundmatu Eesti mütsimärk.
Töötlust vaadates võiks oletada, et tegu on Vabadussõja või 20'ndate esimese poole toodanguga.

Töötlust vaadates võiks oletada, et tegu on Vabadussõja või 20'ndate esimese poole toodanguga.

foorum.rindeleht.ee
Kas tegemist võib olla tolli varasema mütsimärgiga?uscha kirjutas:Üks tundmatu Eesti mütsimärk.
Võib alati lahkesti pakkuda vanu märke, diplomeid, tunnistusi, fotosid jmt. 5092935
Tulevasel kolonel Matsalol on VS ajal kokardina kasutusel mingi tundmatu märk. Kas keegi oskab arvata, et millega tegu?
Vabadussõja ajal oli väga populaarne igasuguste vene pagunitelt võetud väeliigimärkide kandmine peakatetel. Sellel pildil arvan ma ära tundvat raskekuulipildujat... kuigi võin muidugi eksida. Igatahes pole see Eesti vormi eraldusmärk
Tuttav pakkus välja variandi, et ehk on tegu mingisuguse põllumajandus- või aianduskooli mütsimärgiga, mille sõdur on oma mütsile lisanud.
foorum.rindeleht.ee
Ma näen ka seal pigem viljavihku mingile kaarele (sirbile?) toetumas.uscha kirjutas:Tuttav pakkus välja variandi, et ehk on tegu mingisuguse põllumajandus- või aianduskooli mütsimärgiga, mille sõdur on oma mütsile lisanud.
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Jätame sirbid ja õunaaiad ning pöördume tagase...
Näpuotsaga veel mõned.
Näpuotsaga veel mõned.
Paluks pakkuda kõike Vabadussõja, EW sõjaväe ja II M.s Punaarmeega seonduvat (eriti eestlased Punaarmees ja Lend-Lease temaatika). Otsin "Tartu" kolpa ja kotkast.
kamraad Kass, ütle mulle ka saladuskatte all, kust saadakse Anderkopka tärne? Juba aastaid jahin...
Ei tea paraku stamm kohta vai meetodit nimetatta. Juhusliku pakkumise läbi saadud.
Paluks pakkuda kõike Vabadussõja, EW sõjaväe ja II M.s Punaarmeega seonduvat (eriti eestlased Punaarmees ja Lend-Lease temaatika). Otsin "Tartu" kolpa ja kotkast.
vana kala kirjutas:kamraad Kass, ütle mulle ka saladuskatte all, kust saadakse Anderkopka tärne? Juba aastaid jahin...
Nii umbes 20 a. tagasi tuli Võrus neid paras ports välja. Siit nad siis laiali läksid. Minu varud ka nüüdseks ammendunud.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Leidsin täna internetist ühe foto Rakveres asunud 5. Jalaväerügemendi sõdurikaupluse kaubavalikust.
Ülevalt teise riiuli vasakus servas on üks pappkarp, mille külge kinnitatud EW mütsimärk.
Soovi korral võisid sõdurid endale neid sealt siis juurde osta?
Ülevalt teise riiuli vasakus servas on üks pappkarp, mille külge kinnitatud EW mütsimärk.
Soovi korral võisid sõdurid endale neid sealt siis juurde osta?
- Manused
-
- kauplus_1.JPG (198.76 KiB) Vaadatud 25405 korda
-
- kauplus_2.JPG (31.63 KiB) Vaadatud 25405 korda
foorum.rindeleht.ee