Viktoriin!
Kasutame siis ära
Kui vaba, kasutame siis ära!
Kes oli see kõrge sõjaväelane kellele kuulub idee sisse viia "Jalaväerünnakumärk"?
Kes oli see kõrge sõjaväelane kellele kuulub idee sisse viia "Jalaväerünnakumärk"?
ajalugu, ajalugu ja ajalugu...
+++
Brunner pani täppi.Tubli. Oled selle kuu parim vastaja.
Aga vahelduseks küsi ka, ära anna järge edasi.Teised tahavad ju ka vastata!?
P.S. Muuseas üks mees pakub veel tünni, täna lähen vaatama.
Aga vahelduseks küsi ka, ära anna järge edasi.Teised tahavad ju ka vastata!?
P.S. Muuseas üks mees pakub veel tünni, täna lähen vaatama.
AIEEE! Omal selline märk olemas-nii,et oli lihtne vastata.
Kuram,küsimisega on vist nii,et kui juba küsin -SIIS PEAN JU VIST ARVUTI TAGA PASSIMA JA KONTROLLIMA
.
KüSIN: MIS üksus oli SONDERSTAFFEL BUSCHMANN? Kui on KKK-andke andeks!
PS. Tünnivärk on päris huvitav teema.
Kuram,küsimisega on vist nii,et kui juba küsin -SIIS PEAN JU VIST ARVUTI TAGA PASSIMA JA KONTROLLIMA

KüSIN: MIS üksus oli SONDERSTAFFEL BUSCHMANN? Kui on KKK-andke andeks!
PS. Tünnivärk on päris huvitav teema.
Meine Ehre heisst Treue http://sojavaramuuseum.ee/
!!!
Eestlastest lennuüksus 1.Luftflotte koosseisus, mida juhtis Eestist pärit sonderführer Buschmann.Kasutasid lennukeid PTO4, Miles Magister, SV5,He60.Baseerus Ülemiste lennuväljal.Merilennukid baseerusid Ülemiste järvel.Mereluure ja sidepidamine. Sonderstaffel Buschmann formeeriti Tallinnas Ülemiste lennuväljal endise Eestist välja rännanud baltisakslasest Lennuharrastaja Gerhard Buschmann´i eestvõttel. 1942.a veebruaris sai ta lõpuks Saksa väejuhatuselt loa eestlastest koosneva lennuüksuse formeerimiseks Luftflotte 1 (1. õhulaevastik) koosseisus. Et varustus oli algul üsna vilets, kandis osa personalist Eesti sõjaväe, osa Saksa sõjaväe vormi, osa aga üldse tsiviilriideid. Lennuvahendid saadi Luftwaffe´lt, Toit ja palk SS-Polizei´lt, lennuülesanded aga hoopis Kriegsmarine´lt
P.S.Täienduseks lisan, et ka üks mu sugulane hr Putmaker teenis seal.
P.S.Täienduseks lisan, et ka üks mu sugulane hr Putmaker teenis seal.
Mul sajab vihma. Teatavasti pommitasid Inglased söja ajal usinasti mandrit. Niisiis olid Eesti "Lennuväepoisid" Aprillis 1945 Taanis tuuritamas.
Kord ründas esheloni Briti Mosquitode grupp- mehed jooksid muidugi laiali.
Alla ei kukkunud ühtegi pommi,kuna vagunitel olid sini-must-valged vapid peal. LENNUGRUPI JUHT OLEVAT OLNUD EESTLANE -NIMI PALUKS!
mul pole "Välgumärgi Kasvandike" kaasas,et täpselt tsiteerida!
Kord ründas esheloni Briti Mosquitode grupp- mehed jooksid muidugi laiali.
Alla ei kukkunud ühtegi pommi,kuna vagunitel olid sini-must-valged vapid peal. LENNUGRUPI JUHT OLEVAT OLNUD EESTLANE -NIMI PALUKS!
mul pole "Välgumärgi Kasvandike" kaasas,et täpselt tsiteerida!
Meine Ehre heisst Treue http://sojavaramuuseum.ee/