Kui raamatus ongi selline jutt, siis peab ikka ära ostma.tonu kirjutas:Kirjutasin maha 1/1 le selle tsitaadi
Uus raamat 20. eesti SS-diviisist
Re: Uus raamat 20. eesti SS-diviisist
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
midagi päris uut faktipõhist on raamatus vähe ja kogu jutt põhinebki autori arvamustel ja teistest raamatutest kogutud kildudest.
Aitäh, ostan koguni kaks eksemplari!tonu kirjutas: kogu jutt põhinebki autori arvamustel ja teistest raamatutest kogutud kildudest.
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
divine kirjutas:Aitäh, ostan koguni kaks eksemplari!

Nõus.tonu kirjutas:midagi päris uut faktipõhist on raamatus vähe ja kogu jutt põhinebki autori arvamustel ja teistest raamatutest kogutud kildudest.
Midagi uut ma seal ka ei näinud, samas autori enda arvamust (ja kohati kaheldavat) on tõesti kolepallu - küll WaffenSS-i diviiside ja nende lahinguväärtuse kohta, küll igasuguse venevastase lahingutegevuse mõttekuse ja mõttetuse kohta..
Mida mina oleks tahtnud selles raamatus näha, on näit rohkem infot Eesti diviisi staabist. Siiamaani ei ole sellest teemast ju praktiliselt mitte midagi kirjutatud - milline oli diviisistaabi struktuur, kes/mis mehed täitsid seal olulisi ametikohti, kuidas diviisistaap muutus ja teisenes läbi diviisi enda muutumiste, kui hästi-halvasti diviisistaap juhtis lahingutegevust (ja kuipalju ta üldse erinevates lahingutes oma diviisi juhtida sai) - sellest kõigest ei ole mitte midagi.
Lihtsalt jutt et diviisistaabis eestlasi polnud ning see sakslane oli "paha" ja too oli "hea" - no selleks ei pea uut raamatut välja andma..
Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
Võib pakkuda kõiki eksootilisi tääke...
-
- Kasutaja
Tänud kriitika eest!
Diviisi staabist - ise loodan selles vallas Leo Tammiksaare uue teose peale. Minu ampluaaks on peamiselt sõjategevuse ja väeosade struktuuri kirjeldamine.
Harald Nugiseksist - üks asi on sõjasangari tegevus sõja ajal, teine asi aga Eesti valitsuse kritiseerimine. Kahtlemata on see vajalik ja ka mina ei arva, et kõike hästi ja õieti tehakse, kuid kui see tuleb ühe totalitaarse võõrriigi sõjaväes võidelnud mehe käest, on sellel hoopis teine kõla. Nii mulle seda lugedes tundus ja selle lisasingi raamatusse.
Esimeseks teoseks, mis tervikuna käsitles eesti üksusi SS-vägedes, oli M.Laari raamat Eesti leegion pildis. Kuna seal oli põhitähelepanu just pildimaterjalil, siis püüdsin ise teemat kokku võtta sõnas - paraku võrdlemisi lühidalt. Isiklikke arvamusi on aga igas raamatus kas varjatult või avalikult sees. Ilma selleta oleks raamat kuiv ja raskestiloetav?
Diviisi staabist - ise loodan selles vallas Leo Tammiksaare uue teose peale. Minu ampluaaks on peamiselt sõjategevuse ja väeosade struktuuri kirjeldamine.
Harald Nugiseksist - üks asi on sõjasangari tegevus sõja ajal, teine asi aga Eesti valitsuse kritiseerimine. Kahtlemata on see vajalik ja ka mina ei arva, et kõike hästi ja õieti tehakse, kuid kui see tuleb ühe totalitaarse võõrriigi sõjaväes võidelnud mehe käest, on sellel hoopis teine kõla. Nii mulle seda lugedes tundus ja selle lisasingi raamatusse.
Esimeseks teoseks, mis tervikuna käsitles eesti üksusi SS-vägedes, oli M.Laari raamat Eesti leegion pildis. Kuna seal oli põhitähelepanu just pildimaterjalil, siis püüdsin ise teemat kokku võtta sõnas - paraku võrdlemisi lühidalt. Isiklikke arvamusi on aga igas raamatus kas varjatult või avalikult sees. Ilma selleta oleks raamat kuiv ja raskestiloetav?
Väeosade struktuuridesse kapseldumine ilma sama põhjaliku ülevaateta neid väeosi juhtinud staapidest jääbki alati vaid poolikult avatud teemaks. Kahjuks ongi kõik eesti ajaloolased (ja harrastajad) siiamaani piirdunud vaid üksteise "ülejutustamisega" ED üksustest-allüksustest ja ei sõnagi neid juhtinud diviisi- ja rügemendistaapidest - mis paratamatult jätab kuidagi amatöörliku mulje selle ED teema avamise koha pealt..Prinz Eugen kirjutas:Diviisi staabist - ise loodan selles vallas Leo Tammiksaare uue teose peale. Minu ampluaaks on peamiselt sõjategevuse ja väeosade struktuuri kirjeldamine.
Esimeseks teoseks, mis tervikuna käsitles eesti üksusi SS-vägedes, oli M.Laari raamat Eesti leegion pildis.
Esimene teos, "mis tervikuna käsitles eesti üksusi SS-vägedes", oli siiski ESTEN IN DER WAFFEN-SS // Rolf MICHAELIS, Michaelis-Verlag Berlin 2000..
Otsin Tallinn ARSENAL-i varianti Mossini täägist..
-
- Kasutaja
4.juunil 2015 kell 17.30 toimub Solarise raamatukaupluses teemas käsitletud raamatu esitlus.
Osalevad Hanno Ojalo ja Mati Õun.
Raamatu tutvustus, tulevikuplaanid, küsimused-vastused ja autogrammid.
Kõik on oodatud!
Kõik on oodatud!
On veel üks vanem asi, mis rohkem või vähem "tervikuna" asja käsitleb:Borja kirjutas:Esimene teos, "mis tervikuna käsitles eesti üksusi SS-vägedes", oli siiski ESTEN IN DER WAFFEN-SS // Rolf MICHAELIS, Michaelis-Verlag Berlin 2000..Prinz Eugen kirjutas: Esimeseks teoseks, mis tervikuna käsitles eesti üksusi SS-vägedes, oli M.Laari raamat Eesti leegion pildis.
Leo Tammiksaar
"Eesti diviisi struktuur ja ohvitseride koosseis II maailmasõjas"
Eesti Riigikaitse Akadeemia Kirjastus 1998
-
- Kasutaja
Noh, pidasin Laari raamatut silmas Eesti autorite kirjapandutest. Aga täiesti õigustatud on viide Tammiksaare raamatule. Rootslane Petter Kjellander on kirjutanud Eesti Diviisist väga kaunilt kujundatud kaheköitelise raamatu, millega isiklikult tutvusin Rahvusraamatukogus. Loodetavasti avaldab selle tõlgitult kirjastus Grenader.
Kas need, kes raamatuga rahul pole, saavad üritusel raha tagasi ka?Prinz Eugen kirjutas:4.juunil 2015 kell 17.30 toimub Solarise raamatukaupluses teemas käsitletud raamatu esitlus.
Kõik on oodatud!
Või ongi asi vaid äriprojektina kirjutatud (eriti arvestades veel siin juba viidatud kordustrükke)?
-
- Kasutaja
Kahjuks raha tagasi ei saa!
Aga kindlasti ei ole see kirjutatud äriprojektina, oli tagasihoidlik soov kirjutada lisaks korpusepoistest ja soomepoistest ka nendest, kes sõdisid Eesti Diviisis.
Aga olen saanud ka positiivset tagasisidet, nii et on tõesti ka neid inimesi, kellele raamat on meeldinud.
Ei jõua üles lugedagi neid raamatuid, mis mulle pole meeldinud, aga kahjuks ei ole ka ise raha tagasi saanud...
Aga kindlasti ei ole see kirjutatud äriprojektina, oli tagasihoidlik soov kirjutada lisaks korpusepoistest ja soomepoistest ka nendest, kes sõdisid Eesti Diviisis.
Aga olen saanud ka positiivset tagasisidet, nii et on tõesti ka neid inimesi, kellele raamat on meeldinud.
Ei jõua üles lugedagi neid raamatuid, mis mulle pole meeldinud, aga kahjuks ei ole ka ise raha tagasi saanud...
Et saaks ka targutada, siis häiris ühel pildil 8cm pildujat 5cm tituleeriti. Teost veel omandanu pole.
-
- Kasutaja
Tõesti vabandust selle miinipilduja pärast!
Trehvab ikka vigu sisse...
Trehvab ikka vigu sisse...