Nii, film nähtud ja minu arvates ülikõva! Käisin vaatamas Tallinna Coca Cola Plazas ja sattusin keskmisest ülespoole ritta, heliga kindlasti probleeme ei olnud. Sõjafilm peabki valju heliga vaadatav olema, nii tulevad kõik spetsiifilised lahinguhelid ilusti esile. Ma pean ennast üle keskmise suureks militaarhuviliseks, palju vastavaid raamatuid on loetud, asju lähedalt nähtud ja ka ise tehtud - ja mind ei jäänud konkreetselt mitte miski häirima! Lahingud olid realistlikud, varustus ja riietus igati ehe. Ma annan endale aru, et absoluutset perfektsust või nö. tõepärasust pole mõtet otsida, tahtmise korral leiab ikka midagi norida. Kaevikud liiga terved, venelasi liiga vähe, saksa sõduri käes SVT- 40 täpsuspüss, täielik taustavaikus (sõjahäälte puudumine) lahingute vahel jne jne, aga need asjaolud ei häirinud mind, suures pildis oli kõik väga ok. Kaeviku rullimine nägi välja just selline agressiivne ja intensiivne jõhkrutsemine, nagu see tegelikult ongi. Ka snaipritegevus oli normaalne - ei olnudki kõik peatabamused. Minu üks lemmikepisoode oli autasustamine

Kiirelt püüan siin meenutada, et kas Sõrve episoodis saksa kuulipildur kellelegi pihta ka sai - vist ei saanud?

Sõrve episoodis oli väga vinge tankitegevus, jõuline ja ehe. Arvutiga loodud asjad mind ei häirinud, eks lennundus- ja meresõjaspetsid võivad siin täpsemalt kommenteerida. Ka üleminekud ühest episoodist teise, ühelt sõdivalt poolelt teisele, üldine stoori ja kõik see - minu arust oli väga hästi kokku pandud, ilusti jooksis see "eesti mehe/ rahva lugu aastal 1944". Pea olematud olid filmist filmi esinevad klišeed, ainsana suudan meenutada väikese tüdruku päästmisele sööstmist. Muide sama tüdruk esines vist mitmes episoodis?

Õnneliku lõputa sõjafilmid on minu arvates eriti mõjusad. Kokkuvõttes - olen väga rahul ja läheks iga kell uuesti vaatama! Krt, tõesti kõva film on valminud, soovitan.