Sõjategevus Viljandimaal

Eestiga ja Eesti üksustega seotud lahingud ...
Vasta
vicious
Kasutaja
Postitusi: 13
Liitunud: T Juun 26, 2007 10:25 am

Sõjategevus Viljandimaal

Postitus Postitas vicious »

Teab keegi kas viljandimaal-kõo's,koksveres,veneveres kah miskit madinat toimus või aktiivset metsavendlust?
Kasutaja avatar
nigga
Huviline
Postitusi: 163
Liitunud: R Juun 29, 2007 2:31 pm

Postitus Postitas nigga »

Kas "Eesti rahva kannatuste aastat" oled lugenud?
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Huviline
Postitusi: 879
Liitunud: P Jaan 15, 2006 9:46 pm

Postitus Postitas Kuperjanov »

BVVO enda ettekanded kinnitavad erinevates mälestustes toodud andmeid: punaarmeelased ja NKVDlased korraldasid pärast sõda Eesti külades röövimiste laine.

Nõnda teatab SARKi Viljandimaa jaoskond, et 6. novembril võeti vahi alla kuus punaarmeelast kaardiväe tankibrigaadi 30. rühmast, kes olid saadetud otsima teele maha jäänud tanki, kirjutab Pearu Kuusk oma raamatus. SARK arreteeris otsimisgrupi liikmed Kabala vallas, kus nad kohalikult elanikkonnalt toitu ja riideid röövisid.

Marodöörlust proovis eelnevalt takistada ka valla miilits, kuid temalt võeti relv käest, jätkab Kuusk. Järgmisel päeval leiti Kõo mõisa lähedalt ka kadumaläinud tank, mis mootoririkke tõttu oli samas paigas seisnud juba 22. septembrist alates. Tanki meeskond tegeles samal ajal purjutamise ja ümbruskonna talude röövimisega.

_______________________


1945. aasta jaanuaris püüdsid viis Tartumaa hävituspataljonlast tabada Viljandimaal Kõo vallas elavat metsavahti Voldemar Tamme. Hävitajad passisid metsavahi majas tulutult öö otsa ja asusid hommikul tühjade kätega koduteele. Siis jõudis neile järele aga raevunud metsavaht Tamm, avas nende pihta automaaditule ja haavas üht neist läbiva kõhulasuga. Hävitajad põgenesid.


Üldiselt leiad juba googlest otsides palju informatsiooni aga nüüd pane hoolega tähele: Otsa leidis ka osa ründajaid ning nende tank uppus. Selle toru paistvat praegugi ühest laukast välja. Kus see täpselt on, seda Venevere rahvas veel ei tea.

Täispikk artikkel:

http://sakala.ajaleht.ee/010704/esileht ... 1332_1.php



Ja nüüd marss tanki otsima! :twisted: :lol:
Vabadus on habras aare, mida oleme valmis kindlalt kaitsma!
Kasutaja avatar
FRITZ
Kasutaja
Postitusi: 3
Liitunud: R Okt 19, 2012 9:58 pm

Re: tegevus

Postitus Postitas FRITZ »

Navesti jõe ääres sis ,Koksvere lähedal oli peale sõda ,maalastil polügoon ,seal nähtud viimati mingisest laukast 30.a tagasi mingit tüüpi kahuritoru välja paistmas,,käisime sis teadjamate inimestega seal ringi kollamas, vanem inimene oli seal kunagi elanud ,ja tema talu tagant oli hakkand sis polügoon pihta,,,,,ag maastik on viimati nii palju muutunud ,et isegi viimase maaparandusega on talukoht minema pühitud ,mis oleks ju heaks orientiiriks olnud .Lähedal asuvad inimesed on kah sinnakanti paarkümmend aastat tagasi elama kolinud ,,ja sealt ei saanud kah suurt targemaks,,,,,,,,siis veel sellist asja ,et maaparandusega oli tulnud sealt lähedalt raudrüü ,või sis ülemise poole turvis välja,,,,
Kasutaja avatar
gruppen
Huviline
Postitusi: 606
Liitunud: T Veebr 21, 2006 7:14 pm

Re: tegevus

Postitus Postitas gruppen »

Eks neid "raudrüüsid" kasutati teises ilmasõjas ju kah ja selle järel...
Kasutaja avatar
FRITZ
Kasutaja
Postitusi: 3
Liitunud: R Okt 19, 2012 9:58 pm

Re: tegevus

Postitus Postitas FRITZ »

täpsustuseks ,,,sis küsisin üle, oli olnud selline rõngas särk hoopis,,,kopamees oli kraavi kaevates kraavi pervele tõstnud,,,,,siit veel küsimus kas kellelgi on inffi Maalasti polügoonist ,,niipaljust ,et Võhmast käidi laskeharjutusi tegemas . Suurema kaliibriga kui miinipildujaga, vaevalt ,et seal põmmutati.
Vasta

Mine “Üksused & Lahingud/Units & Battles”