Eesti 1941
Re: EESTI 1941
Sama sündmus, tagumine auto:

Õhkulastud Särevere piirituse- ja kondentspiima vabrikute hooned. Tänaseni alles vasakul servas olev maja, korsten (tehti mõne aasta eest lühemaks, kuna ots kiskus ohtlikult kiiva), otse ees asuv hobusetall. Selja taga Türi, otse ees maantee Viljandisse.
- Manused
-
- Särevere412.JPG (55.15 KiB) Vaadatud 15096 korda
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Aga kui sellest kohast Türi suunas edasi vurada, mis hoone varemed jäävad paremat kätt jõe ääres?
Antud grupp fotosid hetkel müügis ostas!divine kirjutas:Õhkulastud Särevere piirituse- ja kondentspiima vabrikute hooned. Tänaseni alles vasakul servas olev maja, korsten (tehti mõne aasta eest lühemaks, kuna ots kiskus ohtlikult kiiva), otse ees asuv hobusetall. Selja taga Türi, otse ees maantee Viljandisse.
http://www.osta.ee/index.php?fuseaction ... d=17799059
Fotod eestlastest II maailmasõjas, kõik pakkumised teretulnud!
http://www.facebook.com/pages/Otofoto/1 ... 85?sk=info
http://www.facebook.com/pages/Otofoto/1 ... 85?sk=info
Omaaegne Särevere villa- ja saeveski. Kaheksakümnendatel ehitati hoone taas üles ja vist jõuti ka sisustada poiste tööõpetuse pesaks, aga üsna pea oli tuli jälle jaol ja täna siis pilt kurb- müürid ja lagunenud tammidesüsteem.speedsta kirjutas:Aga kui sellest kohast Türi suunas edasi vurada, mis hoone varemed jäävad paremat kätt jõe ääres?
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Teisel skännitud lehel pilt, kus faasan peal, ongi võetud samadel varemil. Üle tee näha olevad tööliste barakid tänagi täies elujõus: http://www.wehrmacht.pri.ee/foorum/phpB ... =T%C3%BCrispeedsta kirjutas:Aga kui sellest kohast Türi suunas edasi vurada, mis hoone varemed jäävad paremat kätt jõe ääres?
Särevere piirituse- ja kondentspiima vabrikute hoonete alused laod peaks veel terved olema ja ka suletud kõik need aastad või teab keegi midagi targemat rääkida?
Ise olen igasugu legende kuulnud küll KL ladudest, peosaalidest jms.
Plangu peal kiri, aga välja mitte ei loe. Need kaks fotot tehtud arvatavalt 28. august 1941.
Esimesel vaekoda, mis hilisemas pommirünnakus hävis. Teisel fotol peaks figureerima keegi eriti kõva mees, et isegi tuletõrjujad kulpi taovad!
Lapsena ka kuulsin jutte mingitest keldritest. Kui õieti mäletan, siis olla miski luuk olnud umbes korstna jalami joonel jõe kaldas, paraku ei meenu absoluutselt, kas seda fakti ka vaid juttudest mäletan või koguni oma silmaga seda uudistanud olen. Samas seda säilinud keldrite juttu ma väga tõsiselt ei võtaks. Küll on teeristilt vaadates korstna taga säilinud omaaegse tehasehoone betoonist valatud põrand, kaheksakümnendatel oli selle kohale ehitatud mingi hiigelsuur punaseks värvitud puusara. Samuti on mul kuri kahtlus, et pikk madal hoone, kus vahepeal tegutses (äkki praegugi?) tegutses kauplus, on samuti vabrikute kompleksi kuulunud. Kuskil mul olemas üks ennesõjaaegne foto vabrikust täies hiilguses, kui leian, lisan.Surm kirjutas:Särevere piirituse- ja kondentspiima vabrikute hoonete alused laod peaks veel terved olema ja ka suletud kõik need aastad või teab keegi midagi targemat rääkida?
Sealt korstna juurest keegi olevat üritanud sisse saada jah, öösel oli kaevatud ja jõuti ka kuskile, kas äkki oli see katel mille kaudu sisse taheti minna aga katla luugist/uksest enam edasi ei saadud vms.
Kuulnud ka veel juttu el.liini posti püstitamisest mis kukkus mitu head meetrit lihtsalt maa sisse.
Kui see betoonpõrand veel säilinud on võib ju eeldad, et see mis seal all asub on ka veel säilinud.
Kuulnud ka veel juttu el.liini posti püstitamisest mis kukkus mitu head meetrit lihtsalt maa sisse.
Kui see betoonpõrand veel säilinud on võib ju eeldad, et see mis seal all asub on ka veel säilinud.
- Parabellum
- Huviline
Türil elanuna arvan,et tegemist on folklooriga a-la igas rabas oma tank.Kui seal on midagi olnud,siis on see ka ammu-ilma laiali tassitud ja kinni aetud.Surm kirjutas:Sealt korstna juurest keegi olevat üritanud sisse saada jah, öösel oli kaevatud ja jõuti ka kuskile, kas äkki oli see katel mille kaudu sisse taheti minna aga katla luugist/uksest enam edasi ei saadud vms.
"Si vis pacem,para bellum."
Türil elavana on mul kindlad andmed, et seal keldrites on sakslased veel praegu sees, vaiksetel öödel on kuulda kolistamist, saksa keelset vandumist ja aeg - ajalt justkui käivitatakse mingit suuremat mootorit, hääle järgi bensiinil töötavat...
(aga need sakslased seal keldris peaks olema Eesti 1944 teema).

No nii!
Irooniameestele siis niipalju, et täna võeti Särevere keldritest välja mitukümmend Arisaka vintpüssi, Arsenali püstolkuulipildujaid ja mitu Madsenit. Lisaks relvadele leiti keldrist hulgaliselt laskemoona, erinevat sõjavarustust ja mitusada liitrit piiritust.
Avatud on ainult esimesed kaks ruumi.
Irooniameestele siis niipalju, et täna võeti Särevere keldritest välja mitukümmend Arisaka vintpüssi, Arsenali püstolkuulipildujaid ja mitu Madsenit. Lisaks relvadele leiti keldrist hulgaliselt laskemoona, erinevat sõjavarustust ja mitusada liitrit piiritust.
Avatud on ainult esimesed kaks ruumi.
- labidamees
- Veteran
Tagumistes ruumides elan mina koos perega.Seda ma mõtlesin,et mis kilkamine,ähkimine ja orgasmiline ohkimine mul seal esimestes ruumides käib...Avatud on ainult esimesed kaks ruumi.
Oi joptivalO kirjutas: Irooniameestele siis niipalju, et täna võeti Särevere keldritest välja mitukümmend Arisaka vintpüssi, Arsenali püstolkuulipildujaid ja mitu Madsenit. Lisaks relvadele leiti keldrist hulgaliselt laskemoona, erinevat sõjavarustust ja mitusada liitrit piiritust.