vana rootslaste varustus
vana rootslaste varustus
kas keegi teab kedagi, kes eestis rootsi sõjaväe aegunud varustusega kaupleks?
Re: vana rootslaste varustus
Mis huvitab? Räbalaid pole enam kuskil kohanud, aga katelokke-pudeleid-labidaid-saapaid ikka liigub. Ise olen üht-teist ostnud milneti kaudu, kahjuks ei mäleta, kellelt. Midagi on pudenenud ka omaaegsetest KL varudest, m.h. sooja pesu, mida ei soovita küll mingil juhul.
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
Tallinnas Kosmose kino vastas on matkatarvete kauplus, "Kompass" vist oli nimeks. Mine astu läbi.
http://www.zone.ee/grahv
Mõtlete neid mürkrohelisi peenest kalevist ülikondi, millel tossav suurtükikuul (muna?) lõkmetel. Ühes laudas neid hulgim, algselt humanitaarabina lasteaiale käiberaha saamiseks müügiks. Enamus jäi müümata ja veeti sinna, kuubesid antakse küsimise peale tööriideks. 
tegelikult ma otsin neid rootslaste välise raudraamiga seljakotte. seal kompassis oli täitsa olemas, aga sellist hinda ma küll ei oodanud - 28€
Kas näiteks sellist?
- Manused
-
- seljakott.jpg (202.72 KiB) Vaadatud 12938 korda
Täpselt see mudel on mul endal kasutusel igapäevaselt, väga hea kott, mugavaim seniproovituist (ka hilisemad Rootsi omad ei istu nii hästi vähemalt minu selga). Ainuke puudulik detail on kotisuud sulgeva nööri fiksaator- kui märss liiga punnis, siis ebamugav tuugalt kinni pingutada.
"Maakri ja Kuke nurgal puumajas elasid kaks õde litsi, väga soojad mälestused." (tundmatu klassik, 2013)
justnimeltwessel kirjutas:Kas näiteks sellist?

- freiwilliger
- Huviline
Näedsa, selliseid seljakotte andsin ma militaaris mõni aeg tagasi pea tasuta ära. Küll aga tean kamraadi, kelle neid keldris terve posu vedelemas.
oh! head uudised ju. lobise aga välja..freiwilliger kirjutas:Näedsa, selliseid seljakotte andsin ma militaaris mõni aeg tagasi pea tasuta ära. Küll aga tean kamraadi, kelle neid keldris terve posu vedelemas.
- freiwilliger
- Huviline
Saatsin PMi!