Huvitav kas selliseid vorme ka kunagi kolmandas riigis kanti või on need hiljem filmi tarbeks spetsiaalselt ümber kujundatud? Näiteks, vähemalt minu teada, võeti SS-is sellised auastmetunnused kraenurkadel kasutusele 1942.a ja sel ajal kanti juba peamiselt halle vorme. Mustadel vormidel kanti varasemaid variante ning ma ei ole näinud ka kusagil pildimaterjali hulgas selliseid. Samuti puuduvad neilt mundritelt käisepaelad konkreetse tähisega. Ainult Stirlitzil on varrukal SD romb. Lihtsalt oleks huvitav teada saada mida targemad selle kohta öelda oskavad:)
Siit paar linki kust seda näha võib:
http://www.youtube.com/watch?v=eQa-IaBs ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=WXo6OtL3 ... re=related
Üld-SS i mustad vormid filmis "17 Kevadist hetke"
-
- Kasutaja
Loomulikult oli antud üllitises kantud vormide näol tegemist mitteautentse segapudruga - nõukogude kostüümidisainerid panid vormide komplekteerimisel põhirõhu rahva alateadvuses eksisteerivate "kurjuse tundemärkide" (mustad vormid, ss-ruunid, haakristiga kämblasidemed jne.) kasutamisele, mitte ajaloolise täpsuse tagaajamisele. Oma osa mängis ka fakt, et kostüümide kujundamisel kaasa löönud "asjatundjad" ei olnud just kuigi adekvaatsed.
Mulle võite alati väärtusetut ida-saksa kraami pakkuda.
-
- Kasutaja
-
- Kasutaja
Mõmmi kirjutas:Loomulikult oli antud üllitises kantud vormide näol tegemist mitteautentse segapudruga - nõukogude kostüümidisainerid panid vormide komplekteerimisel põhirõhu rahva alateadvuses eksisteerivate "kurjuse tundemärkide" (mustad vormid, ss-ruunid, haakristiga kämblasidemed jne.) kasutamisele, mitte ajaloolise täpsuse tagaajamisele. Oma osa mängis ka fakt, et kostüümide kujundamisel kaasa löönud "asjatundjad" ei olnud just kuigi adekvaatsed.
Jah, ilmselt ta nii on. Selles filmis on nad veel võrdlemisi tõetruud (vormide suhtes) ning seal on isegi mõni selline stseen kus võib näha päris originaale). Kuid mõningates filmides võib näha selliseid variante mis tõeliselt naerma ajavad.
-
- Kasutaja
Mina mäletan kui seda näidati TV3 pealt, aastat 10 või rohkemgi tagasi. Muidu müüakse seda filmi suht laialdaselt, kuid eestikeelsete subtiitritega ei oska kahjuks kusagilt soovitada.saksakoguja kirjutas:ostaksin selle ajude ragistamise filmi, kui kellegil on pakkuda eesti keelsete subtiitritega...
väga ammu sai seda vaadatud, aga ei meenu enam, kas näidati etv pealt seda koos subtiitritega