Peitjate jälgedes.

Sõjaajalooga seotud teemad, mis muude kategooriate alla ei sobi ...
Vasta
ivar64
Huviline

Postitus Postitas ivar64 »

Mõte läheb nagu arhiivide-värgi peale,toetame kummipaadiga kui vaja...
Kasutaja avatar
masin
Huviline

Postitus Postitas masin »

Asi kisub päris huvitavaks, toetan füüsilise jõuga kui vaja.
väikemees

Postitus Postitas väikemees »

Aga mina tuleks piltnikuks! :D
Kasutaja avatar
ivalO
Moderaator

Postitus Postitas ivalO »

Tallinna poolt oleks tulemas praeguse seisuga 48 meest. Olenevalt ürituse toimumise ajast lisandub kindlasti veel huvitatuid.
Kasutaja avatar
Kessel
Huviline

Postitus Postitas Kessel »

Võin tulla Exporeriga maad lähikonnas läbi kammima. :)
Sõda on riigi eksistentsi küsimus, elu või surma rajajoon, tee säilimisele või hukule. Selle hoolikas uurimine on paratamatu.
Kasutaja avatar
pulkvedis
Kasutaja

Postitus Postitas pulkvedis »

Ma tuleks niisama uudistama ja aitaks ka. Kui tohib? Ja aega on.
horst
Kasutaja

Postitus Postitas horst »

Hall Kardinal kirjutas:...Tundub,et ehk on midagi olulist,kuna autot püüti uputada.Oleks ju võinud niisama maha põletada...
Tavaliselt olulised asjad just põletati või lasti õhku (kui oli piisavalt aega ja millega põletada või õhku lasta).
Ebaolulised asjad, mida ei tahetud, et vaenlane kohe kasutama saaks hakata, loobiti osadena metsa laiali või uputati kusagile veekogusse. Erinevalt ärapõlenud kraamist või puruks lastud tehnikast, millega ei olnud vaenlasel midagi teha, võis uputatud kraami välja tõmmata ja mõningase vaeva järel uuesti kasutusele võtta.
Huvitav lugu igatahes, mis väärib lähemat uurimist.
Me kõik oleme võhikud, ainult erinevates valdkondades.
kass
Veteran

Postitus Postitas kass »

No nüüd on koht ehk teada kuhu fritsud merevaigukammeri ää peitsid. :)
Kasutaja avatar
masin
Huviline

Postitus Postitas masin »

kass kirjutas:No nüüd on koht ehk teada kuhu fritsud merevaigukammeri ää peitsid. :)
Ei usu, et nad "Ivanidele" nii head kraami jätsid. Pigem on seal jõesopis kõhulahtisti peidus.
Hall Kardinal
Huviline

Postitus Postitas Hall Kardinal »

No,mis seal jõesopis peidus on,kui üldse midagi on selle selgitame välja. Piltnikke kull asja juurde ei taha samuti pole huvitatud kaevajate armeest.Minusugune lihtsalt ei saa endale lubada mahajäävaid fotosid samuti suurt hulka huvilisi kellest ma suurt midagi ei tea. Ma olen oma naha liialt kalliks ajanud ja tean,et oodatakse kunas selle maha saaks võtta. Piltlikulton asi selline nagu Muumitrollide multifilmis.Muinsuskaitseametnikud on naiivsed ja head muumitrollid mina olen Skunks,kes kogu aeg pahandust teeb. Kuna selle aasta horoskoobid näitavad hirmsat kadu ametnikele siis mõtlesin nüüd ka mõned teemad üles tõsta.Eelmine aasta oli ju minu pasaga ülevalamise aasta.Vaatan siis,kuidas sellel aastal on.Ja kindlasti ei saa ma endale selle tegevusega ametist sõpru juurde. Muidugi suured tänud abi pakkumise eest. Kui öige aeg küll privas uhendust võtan.
Kasutaja avatar
plekkpea
Veteran

Postitus Postitas plekkpea »

Venevint kirjutas:Ja ma magnetomeeteri ametipostile, kui ennem ikka kuiva trenni saab teha, mis nupud seal peal üldse on?

Pilt
Kasutaja avatar
labidamees
Veteran

Postitus Postitas labidamees »

No see kaadervärk toob küll naeratuse huultele...Kas said töökorda?Mina kahjuks rikkusin närvid ja langesin musta masendusse. :wink:
Kasutaja avatar
hugo1
Huviline

Postitus Postitas hugo1 »

Oleks ju võinud niisama maha põletada. Nii nagu on teine kummaline legend,mida ma tõsiselt ei võtaks,kui seda poleks KGB mehed veel 82.a. otsimas käinud. Need juba niisama ei käinud. Muidugi istusid lipsuga mehed Volgas ja sõdurid möllasid mööda põldu ringi. Paraku tulemusteta,kuna otsiti valest kohast. No inimene,kes kõike pealt nägi ütles,et tulid sakslased kolme veoautoga ja ühe sõiduautoga.Kaevati suur neljakandiline auk,mis vooderdati plankudega.Siis laoti süvendisse mingid suuremat sorti raudkastid ja auk tasandati ja maskeeriti.Ülejääv muld kühveldati autole . Hiljem istutas taiplik inimene sellele kohale mõned puud,et asi leitav oleks. Oli september 44 ja kõigil kiire.Ümbruses jäeti relva,riide ja laskemoonalaod niisama maha,nii,et vaevalt sinna midagi taolist peideti.
No nüüd on koht ehk teada kuhu fritsud merevaigukammeri ää peitsid.
Tegelikult täiesti võimalik.
Vähemalt KGB võis seda loota, Venemaa pole siiamaani lootust kaotanud, et see uhke tuba kunagi kusagilt välja tuleb.
Hall Kardinal
Huviline

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Uurin,kui sugavalt maa kulmunud on ja laupäeval väheke jalutan,kui midagi muud teha ei ole. Ise pakun ka,et vast mingi paberipahn või loodi diversantidele mingi värk ? . Enne pole lihtsalt seal toimetada saanud,kuna talus elasid inimesed.Muidu head inimesed olid ja oleks ka otsida lubanud.Mõtlesin,et kui otsin ja leiangi tuleb välja suur kogus asju. Seda juba nii kiirelt minema ei vii ka jäävad maha tunnistajad. Vanamees,kes talus oli ,oli igavene küla kell.Midagi head sealt poleks tulnud.Mötlesin siis,et las seisab.Nüüd talu tühi ja pasakorjajad selle elamiskõlbmatuks teinud. Olukord nagu igati soodne.
kass
Veteran

Postitus Postitas kass »

Vaevalt, et paberimajandus. Lihtsam ju põletada. Avinurmes olla ka ühes jõekäänus vankritelt kaste enne taganemist maha laaditud ja mulla alla lükatud. Üks mees oli käinud 90ndate alguses? otsimas aga tulnud juhataja juure tagasi ja lausunud, et midagi polnud leidnud.
Vasta

Mine “Kasarmu Ees Tänaval/Varia”