EW Riigimetsade Valitsus
Re: EW Riigimetsade Valitsus
Mul on alles mu vanaisa "Riigimetsateenija laskeriista hoidmise ja kandmise luba." Seal on kirjas isikule lubatavad relvad - antud juhul lubati hoida ja kanda üht haavlipüssi, üht sportpüssi ning üht revolvrit või püstolit kaliibriga mitte üle 9 mm. Mis seaduse või käsukirjaga need kehtestati, ei oska öelda. Samasse dokustaati on kantud nii eraomanduses olevad kui ka riigi poolt antud relvad, samuti on märge punapöörde järgselt relvade äravõtmise kohta.
Saad ehk selle terviklikult sisse skännida ja siia üles riputada?lauri kirjutas:Mul on alles mu vanaisa "Riigimetsateenija laskeriista hoidmise ja kandmise luba."
kahjuks paremini ei osanud
Väheliikuv ja huvitav dokument.
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Minul selline:
PALUN PAKKUDA EW JA TSAARI-VENE MÄRKE , MEDALEID , VORMIELEMENTE , POSTKAARTE , FOTOSID, DOKUMENTE JA MUUD.
5223353
5223353
Vahest ametinimetuse muutumise tõttu ajas (ametnik muutus teenistujaks) muutus ka lubade formaat.
Sedasi ka igati hea, aitäh.lauri kirjutas:kahjuks paremini ei osanud
Kas tagumised lehed on tühjad?
Jah. Sportlik huvi oleks teada saada mis revolver Naganist on saanud - väheusutav küll aga vahest isegi relvaregistris?funker kirjutas:Sedasi ka igati hea, aitäh.lauri kirjutas:kahjuks paremini ei osanud
Kas tagumised lehed on tühjad?

Wabariigi Walitsuse poolt 4. mail 1928. kinnitatud Riigi metsaametnikkude ja metsavahtide müts.
Huvitav, millist mundrit metsamehed 1940 teine pool ja 1941 aastal kandsid.Just märgid-embleemid.
- labidamees
- Veteran
Üks oletus on aga täit kindlust kahjuks veel pole...

Päris uhke pilt!
Polegi sellist tsirkust enne näinud, aga paistab tõepoolest nii, et seltsimehed on üksmeelselt vihatud klikeaegse sümboolika mütsidelt eemaldanud ja pagunitrafaretid otsaette toppinud.
Nonni pildil on metsnik.
Krael üks väike kullavärviline täpp ja tormirihmal 5 mm laiune kullakarva pael.
Polegi sellist tsirkust enne näinud, aga paistab tõepoolest nii, et seltsimehed on üksmeelselt vihatud klikeaegse sümboolika mütsidelt eemaldanud ja pagunitrafaretid otsaette toppinud.
Nonni pildil on metsnik.
Krael üks väike kullavärviline täpp ja tormirihmal 5 mm laiune kullakarva pael.
Eks nad muiga selle uue elu üle.Vanemad härrad ikkagi ja endine alles värskelt meeles.