Kuidas on juriidiliselt?

Siin võib arutada teemadel, mis ei puutu üldse sõdade valdkonda ...
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

Meie just nagu rääkisime Astast,kes oli parteifunktsionär.Rääkisime? Nüüd tuled sa väitma,et parteilastel polnud mingeid hüvesid.Siit tekib nüüd küsimus,et miks sinna siis astuti?. Palavast kodumaa armastusest või? Ütle sina.Igasugustel hüvede jagamisel ka karistamisel arvestati eeskätt parteilisust.
Funktsionär tähistab mitte nomenklatuuri vaid mingi ülesandega parteilast, kes võis saada selle eest mingeid tasusid. Ainus hüve, mis Asta oma funktsionäriks oleku eest sai oli lisa oma palgale. Ja alimentidele. Kõik. Räige kasuahnus sinu meelest?
Ma kujutan ette, et kui minu üksikemast vanemale oleks pakutud mingil hetkel sarnast võimalust, siis oleks ta ka nõustunud. Minu pärast. Ei pakutud ja nii virelesime me nagu paljud eestlased nõukaaja viljastavates tingimustes. Sageli alandavate pakkumistega nn "võimult", milest kõvahäälega näiteks klassi ees teada anti. Ema aga pidi lisaks päevasele kantseleitööle, õhtuti käima erinevates muudes asutustes koristamas või tegema lisatööd kodus.

EKP'sse astuti väga paljudel erinevatel põhjustel. Sama palju kui oli liikmeid oli ka põhjuseid. Paljud kattusid. Näiteks, mõnel oli selleks kasuahnus või karjääritegemise soov. Mõnel aga vältimatu vajadus oma agendade elluviimiseks. Mõni astus hirmust.
Nomenklatuuri süsteem oli väljatöötatud just "parema äraelamise" sooviga inimeste "motiveerimiseks" (jutumärkides). Paljusid eekaapeelaseid aga jättis isegi see nomenklatuurisüsteem külmaks. Kes tahtis sigade peal neerusiirdamist karistust kartmata praktiseerida, kes tahtis lavastada midagi sellist kuskil seal, mida parteitu kunagi poleks saanud sellisena teha.
Ükskõik millise nurga alt ma vaatan,ei näe ma midagi,mida partei rahva heaks tegi.
Taaskord, partei antud kontekstis on üldistus, mis ei sobi. Loomulikult ei teinud partei m..gi eestlaste heaks. Inimesed tegid. Mõned parteitud mõned parteilased. Ja halba meile tegid samuti inimesed. Mõned parteitud mõned parteilased.

Üldistama muide hakkasis siin sina.Viisid ju kõik N.Liidu passi omanud isikud automaatselt riigireeturi tasandile. Samuti kuulutasid mõjuagentideks need,kes sinu väidetega ei nõustu
Alustasid ikka vast sina, kui väitsid, et kõik ekaapeelased on potensiaalsed reeturid, või vähemalt kahtlased. Mina vaid laiendan sinu teooriat, küsides et miks peatuda poolele teel? Peame siis juba kõiki kunagisi NSVLi kodanikke potensiaalseteks EV mittelojaalseks elemendiks. Selle kategooria alla käid ka sina.

Ja sa ei ole kuidagi lahti seletanud,miks Venemaa tunnustab N .Liidu aegseid ohvitsere ja miks või kus on öeldud,et ta endisi ( ka EKP ) funktsionäre ei tunnusta. Mis vahe saab olla NLKP-l ja Venemaa uuel kommunistlikul parteil? Kommunistlikel ideedel baseeruvad mõlemad.Liikmed ka enamuses samad.
Sa pole seda minuarust otse minult ju küsinud? Kus on muideks kirjutatud, et sa ei ole mõjuagent? Kus on Venemaal kirjas, et sina ei ole nende mõjuagent? Ahaa! Kirjas pole, järelikult tunnustab Venemaa sind kui endist NSVLi kodanikku oma mõjuagendiks. Jabur? Mitte jaburam, kui sinu mõttelend.
Aga see selleks. Venemaa võttis NSVL lagunedes üle paljud endised NSVLi kohustused (ka välisvõla, mis polnud just väike). Samas, osasid asju ta üle ei võtnud. eriti neid, mis seotud NLKP tegevusega. Tuleb aru saada, et NSVL ei ole otseselt NLKP sünonüüm. Juriidiliselt olid need kaks suurust eraldiseisvad. Faktiliselt aga oli kogu nn ilmalik elu NSVL'is Kommunistliku Partei Keskkomitee (täpsemalt Presiidiumi) kontrolli all. See suhe lõpetati kiiresti ja järsult 1991.aastal. Venemaa võttis üle ka NSVLi relvajõud. Eriti oluline oli tuumarelva üle kontrolli säilitamine. Loomulikult võeti seejuures üle ka relvajõudude kohustused oma errusaadetud liikmete üle. Kuidas seda tehti. Kui halvasti või hästi ning millistel tingimustel on eraldiseisev ja pikem teema.

Kordan siis veelkord, et Venemaa Föderatsioon kuulutas NLKP laialisaadetuks. Juriidiliselt lõpetas see partei oma tegevuse. Mitte kohe aga siiski pea, loodi uus kommunistliku maailmavaatega inimeste ühendus - Venemaa Föderatsiooni Kommunistlik Partei. Tegu ei ole enam massiorganistasiooniga - nii et liikmed ei ole samad, vaid pigem pisike tilk endiseaja hiilgusest. Tegu ei ole enam võimuga manipuleeriva parteiga. Tegu pole suuri ressursse omava ainuvalitsusliku klikiga, mis nimetab end hellitavalt parteiks. Parteil puudub tuumarelv. Parteil puudub oma sõjavägi või isegi kaardivägi. Piisab vast juba nimetatust, et märgata - vahe on märkimisväärne.
Hall Kardinal
Huviline
Postitusi: 641
Liitunud: T Apr 17, 2007 11:21 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Selle Astaga on pisut nutune,Alimente ju sai? Palka ka.Kui lisa tahtis oli ahne inimene,kes juudaseeklite eest kuradile kolm tilka verd andis.Oleks võinud veel lisatöökoha muretseda,nagu su ema tegi.Aga ei muretsenud.Tahtis saada hüvesid niisama,kellegi teise arvelt. Kah isik keda näitena presenteerida.
Ma ei tea,miks sa püüad siin mulle ja kogu sootsiumile selgitada,et need,kes läksid EKP-sse omakasu ajendil on ühed päris toredad inimesed.Ja lojaalsed on ka.No ei ole ju.Seda on nad tõendanud just sellega,et nad EKP-sse ronisid.
Kahtlaseks ei tohi siis sellist kontingenti kohe kuidagi nimetada.Aga kuidas siis peaks nimetama? Ehk koguni heategijateks? Et kolisid Siberisse saadetute majadesse sisse,lagastasid seal kõik ära ja said selle eest veel parteilt "väikest" lisa palgale ja alimentidele.
Ega sa ometigi kirikuõpetaja ei ole? Need ajavad vahest sellist juttu.
Kasutaja avatar
labidamees
Veteran
Postitusi: 1862
Liitunud: L Nov 24, 2007 5:40 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas labidamees »

Vares kirjutas:Oi, oi labidamees! Sina kvalifitseerud Halli Kardinali arusaamade põhjal kindlasti kaasajooksiku ja kasuahne inimese nimetaja alla! Ja ilmselgelt ootad sa pikisilmi aega, mil kommunistlik partei siin taastatakse, et saaksid jätkata poolelijäänud unistuste poole pürgimist!
Ma ei teagi kohe...unistused?Tegelikult ma teenisin nõukogude armees ka.Vabatahtlikult ja puhtalt kasuahnusest.Teate ju küll. :mrgreen:
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

Mul tekivad kahtlused, et kas sa Hall Kardinal üldse nõukaaega oled kogenud? Meenutan siis sulle, et NSVL'is, selles tööliste ja talupoegade "paradiisis", oli teenistuja või tööline teinekord ilmeslgelt vägagi alamakstud. Minu ema sai hakkama, sest tal oli üks laps. Ja isa aitas teda ka, vanaisa mulle. Elasime kõik koos. Astal oli neid lapsi aga kolm. Üksinda kasvatas. Vahe on märkimisväärne. Aru saavad sellest inimesed, kes igapäevaselt mitme lapse kasvatamisega tegelevad. Alimendid nõukaajal olid sageli üsnagi marginaalne suurus. Eriti kui üks isa pidi maksma kolme lapse eest. Pisut rohkem tuli tavaliselt kokku, kui ühe lapsele makstavad alimendid.
Astasid muideks oli nõukaajal piisavalt palju, et me võiksime teda kasutada koondnimetusena mõningatel juhtudel. Ilmselgelt ei kvalifitseeru sina Hall Kardinal täna isikuks, kes võiks selliseid inimesi hukkamõista. See tuleb su jutust kenasti välja.
Ma ei tea,miks sa püüad siin mulle ja kogu sootsiumile selgitada,et need,kes läksid EKP-sse omakasu ajendil on ühed päris toredad inimesed.Ja lojaalsed on ka.No ei ole ju.Seda on nad tõendanud just sellega,et nad EKP-sse ronisid.
Paluks konkreetne näide mulle omistavast "selgitusest", kus ma tegelen väidetavalt eekaapeelastest karjeristide haipimisega. Käigult mõtled mingeid jaburusi selles mõttes välja või?
Kahtlaseks ei tohi siis sellist kontingenti kohe kuidagi nimetada.Aga kuidas siis peaks nimetama? Ehk koguni heategijateks? Et kolisid Siberisse saadetute majadesse sisse,lagastasid seal kõik ära ja said selle eest veel parteilt "väikest" lisa palgale ja alimentidele.
Ega sa ometigi kirikuõpetaja ei ole? Need ajavad vahest sellist juttu.
Kahtlaseks nimetan ma sind. Sinu jutu põhjal. Sellesmõttes, et vaimsetelt võimetelt kahtlaseks. Nagu öeldud annab selleks põhjust su segane ja kohati seosetu jutt. Aga see selleks.

Nagu öeldud ei akstepteeri ma hägustunud kollektiivset süüd. Sedasama mida üritab eestlastele kollektiivselt teisest spektriotsast näiteks külge pookida Zuroff ja Co. Kuna valdavat osa eestlasi tõepoolest mingil hetkel saab nimetada Hitlerliku Saksamaa režiimi positiivselt suhtunuks, siis Zuroffi järgi (utreeritult muidugi) olemegi kollektiivselt üks natsirahvas. Väljaarvatud vähesed erandid. Sama retoorikat teisest otsast viljeled sina! Kui oli EKP liige järelikult kõnts! Kollektiivselt. Kui aga neerusiirdamist vaja, siis oled kõps tagasi Eestis? Andmata endale aru, et sinu elundisiirdamine saab toimuda tänu kõntsast EKP'laste panusele Eesti meditsiini. Rõhutan, et see toimus mitte TÄNU Eesti NSVL'is olekule, vaid VAATAMATA NSVL'is olekule.

Ferdinand Porche, Hugo Boss, Walter Braun jpt., kes mingil hetkel olid NLKP nö antipoodpartei NSDAP liikmed, tuleks sinu lähenemise korral needa maapõhja, sest ka nemad on sinu arusaamisel siis ju kõnts. Nende teened inimkonnale PEALE sõda tuleks lugeda ebalojaalsete isikute tegevuseks või milleks? Eeldused juba nende pealesõja panusele lõi muuseas ka justnimelt nende natsipartei liikmeks olek.

Iga eestlase puhul tuleb ennem sildistamist või häbimärgistamist, olgu ta EKP liige või mitte, tema süü või kaasajooksmist tõendavad faktid konkreetselt välja tuua. Kui seda ei suudeta või ei ole võimalik teha, siis ei saa me nimetada inimest ei kuradiks ega kaasajooksikuks. Selline lähenemine eristaks meid igatsugstest 20.sajandi -ismide viljelejatest, kus inimõigused olid vaid sõnakõlks.

PS! Remargi korras pean märkima, et ajalooga tegeledes olen ma märganud, et kõige enam kisavad ja nõuavad "õiglust" ning "karistust" inimesed, kes hiljem osutuvad kas kõige närusemateks või põhimõttelagedamateks. Samas kui nende retoorika on pidevalt täis kaudset enesekiitmist, et kui eesmärgikindlad ollakse.
Viimati muutis Vares, K Jaan 08, 2014 6:06 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
tonu
Veteran
Postitusi: 1104
Liitunud: T Juul 05, 2011 12:29 pm
Asukoht: Läänemaa

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas tonu »

Käisin ka selle vene kroonu läbi, küll proovisin igasuguseid võteid,et mitte minna nagu, selg valutab ja jalg haige jne. alla kusema siiski ei hakanud :x Üheksakümnendate alguses kui tekkis võimalus siis andsin sõjaväe pileti koos seletuse ja avaldusega vabastada mind vandest pidulikult üle.
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

tonu kirjutas:Käisin ka selle vene kroonu läbi, küll proovisin igasuguseid võteid,et mitte minna nagu, selg valutab ja jalg haige jne. alla kusema siiski ei hakanud :x Üheksakümnendate alguses kui tekkis võimalus siis andsin sõjaväe pileti koos seletuse ja avaldusega vabastada mind vandest pidulikult üle.
Selge. Uinuv agent oled! Mis sest et pileti tagasi andsid! Teame me sinusuguseid... Kas Venemaa on kuskil kirjutanud, et nad sinust on lahti öelnud? :)
Kasutaja avatar
tonu
Veteran
Postitusi: 1104
Liitunud: T Juul 05, 2011 12:29 pm
Asukoht: Läänemaa

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas tonu »

:lol: Kusjuures mul see avalduse koopia ka alles.Ehk saan dokumendi esitamisega süüst priiks :roll:
Manused
427739_310294342370293_772358877_n.jpg
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

Sellega saad kindlasti kollaboratsionismi süüst priiks. Aga nüüd on uus häda. Arvatavasti juba tead milline? Esimese rongiga lähed külmale maale. Kui muidugi viitsitakse vedada ja ei peeta sind eriti ohtlikuks, viimasel juhul saad teadagi mida... :)

PS! Väga rariteetne dokument! Minu nn Savisaare kiri kahjuks säilinud pole. See, millega soovitati sisuliselt metsa putkata.
Kasutaja avatar
tonu
Veteran
Postitusi: 1104
Liitunud: T Juul 05, 2011 12:29 pm
Asukoht: Läänemaa

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas tonu »

Vares kirjutas:Sellega saad kindlasti kollaboratsionismi süüst priiks. Aga nüüd on uus häda. Arvatavasti juba tead milline? Esimese rongiga lähed külmale maale. Kui muidugi viitsitakse vedada ja ei peeta sind eriti ohtlikuks, viimasel juhul saad teadagi mida... :)

PS! Väga rariteetne dokument! Minu nn Savisaare kiri kahjuks säilinud pole. See, millega soovitati sisuliselt metsa putkata.
Käsu peale ma sinna külmale maale ei lähe! Küll aga friwillige-na olen seal käinud korduvalt.
Viimati muutis tonu, K Jaan 08, 2014 6:59 pm, muudetud 1 kord kokku.
Hall Kardinal
Huviline
Postitusi: 641
Liitunud: T Apr 17, 2007 11:21 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Hall Kardinal »

No sa ikka vahet teed,mis asi oli sundajateenistus?.Miks sa segad siia neid,kes sundaega teenisid? Mina räägin ikka,kui märkad polkovnikutest.Kas poliittöötajaks polkovniku auastmes saadi kaheaastase ajateenistuse jooksul? Või pidi ikka selleks tahe olema? Miks üldse pidi keegi tahtma politrukiks saada.Ja taust ju vaadati läbi,ega igaüks ei sobinud ka. Ja nagu nähtub tagastasid paljud oma sõjaväepileti ja ütlesid vandest lahti.Kas polkovnikud ka seda tegid ei tea.
Selgitad,et Asta kohe pidi EKP funktsionäriks hakkama ja õigustad seda tegevust igati. Et elu oli raske ja lapsi kolm. Vaevalt,et sa siin sellist juttu ajaks,kui see Asta su pere külmale maale oleks saatnud-väikese lisatasu eest.
Tead seda nõuka aega,kus toredad EKP mehed ringi käisid ma suurt ei tea jah.Sünniaeg on 1990,ära siis väga pahanda.
Kõrts on tore koht ,eriti kui sinuga juttu saab ajada.Tead ma võin sulle päris ausalt nüüd öelda,et ega need kommarid mind eriti ei huvitagi.Kuna ma märkasin,et sul kole igav, on siis mõtlesin sulle veidi tegevust anda.Oli ette arvatav,et sa sellist võimalust kohe mitte käest ei lase. Tore on vaadata ja tõdeda,kuidas inimene püüab. Lõbus oli.Ära pikka viha pea.Tervita Astat!
Kasutaja avatar
tonu
Veteran
Postitusi: 1104
Liitunud: T Juul 05, 2011 12:29 pm
Asukoht: Läänemaa

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas tonu »

Pubis olen vahest jutukas jah kui teemat on, sest pubis just kruusi juures aetaksegi tähtsaid asju! :)
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

Selgitad,et Asta kohe pidi EKP funktsionäriks hakkama ja õigustad seda tegevust igati. Et elu oli raske ja lapsi kolm. Vaevalt,et sa siin sellist juttu ajaks,kui see Asta su pere külmale maale oleks saatnud-väikese lisatasu eest.
Ei pidanud hakkama funktsionäriks, aga nagu ma mainisin oma tekstis, siis valis just sellise tee. Kas ma õigustan? Vist mitte. Selgitan tagamaid, et ei tekiks ajastust mustvalget pilti. Filmid võisid ju jätkuvalt tollel ajal enamasti mustvalged olla, aga ajastu oli ise värviline.
Kui Asta oleks mu pere 1949.aastal külmale maale saatnud või kaevanud kellegi peale 80ndatel, siis räägiks me "Astast -kes represseeris kedagi" või "Astast-kes tegeles pealekaebamisega". Ilmselgelt ei räägiks siis me "Astast-kes kasvatas kolme last ja otsustas talitada tööandja soovituse järgi ning kes kedagi ei represseerinud". Vahet märkad? Vist mitte? Ju see on harituses kinni...

Mis puutub politrukiks saamist, siis näiteks Hardi Tiidus oli politruk. Oli ta halb inimene? Minuteada ei olnud. Represseeris ta kedagi? Ei. Oli ta EKP liige? Jah, oli küll. Ja nüüd mine ja tee suurele osale eestlastele, kes 60-90'ndateni nautisid tema osalusel toimunud saateid, et Hardi oli kõnts või kaasajooksik. Muidugi, kusjuures sa lähedki ja ütled! Ja need kel asjast mingit aimu pole noogutavad kaasa. Neid ikka leidub. Igalpool leidub, kes ei mõtle oma peaga vaid pigem karjuvad kooris ja on manipuleeritavad või lihtsalt vähem haritud.
Tead ma võin sulle päris ausalt nüüd öelda,et ega need kommarid mind eriti ei huvitagi.Kuna ma märkasin,et sul kole igav, on siis mõtlesin sulle veidi tegevust anda.Oli ette arvatav,et sa sellist võimalust kohe mitte käest ei lase. Tore on vaadata ja tõdeda,kuidas inimene püüab. Lõbus oli.Ära pikka viha pea.Tervita Astat!
Oo, sa oled siis lausa sensitiiv? Alustasid teemat juba ette teades, et mina vastan? Kõva mees oled, pean mainima! Astat kahjuks ei saa tervitada, suri ületöötamisest tekkinud tüsistustesse juba 90ndatel. Invaliidsusgrupi sai vahetult 90ndate alguses. Aga sulle soovin edu seal Soomes meie Eesti asja eest muret tundmast. Sain aru, et ära nihverdasid sa juba Eesti Kaitseväest ja mitte N.Liidu kroonust? Ütleb mehe kohta nii mõndagi...

PS! Lõpuks ometi selgus ka see müsteerium, mida ma juba kunagi ennem ühes teises alateemas kahtlustasin. Vaevalt veerandsajane inimene, ometigi räägib ta palju kaugematest aegadest nagu oleks ise osalenud, osundades ka pidevalt oma vahetule kogemusele. Kirjaviisi järgi otsustades kuulub nende 13 % poisslaste hulka, kellele heidetakse ette ühte teatavat tendentsi. Lisaks pisut ksenofoobiline, mis vist tuleneb pooleli jäänud haridusteest või muudest probleemidest, mis avalduvad jätkuvalt gümnaasiumi tasemel harituses? Kindlasti on sellisele käitumisele mingi peene meditsiiniline nimetus tänapäeval, kuid omal ajal nimetati seda sorti inimesi kiidukukkedeks või ärplejateks.

Cheers!
Viimati muutis Vares, K Jaan 08, 2014 8:32 pm, muudetud 2 korda kokku.
Hall Kardinal
Huviline
Postitusi: 641
Liitunud: T Apr 17, 2007 11:21 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Ületöötamisse surnud parteifunktsionär :lol: :lol: :lol: .Aga edu sullegi!
Suletud

Mine “Kõrts/Pub”