Kuidas on juriidiliselt?

Siin võib arutada teemadel, mis ei puutu üldse sõdade valdkonda ...
Hall Kardinal
Huviline
Postitusi: 641
Liitunud: T Apr 17, 2007 11:21 pm

Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Nagu teame saab meie riik varsti 100 aastat vanaks.Seda tänu sellele,et eksiilvalitsus hoidis järjepidevust. On vist nii?
Teame ka seda,et terve selle aja mis idanaaber siin laiutas oli meil Kommunistlik partei.Liit lagunes ära ja laulsime ennast vabaks.Kommunisliku partei juht-ja reasõdurid on alles.Kuna kommunistlik partei pole venemaalt kuhugi kadunud,hoiab seal järjepidevust. Pole kusagilt lugenud,et mõni meie komparteilane oleks parteist välja astunud seega on nad ju juriidiliselt ikka komparteis.
Pole ka kuulnud,et neid sealt välja oleks visatud.Või on?.Kui lahkumisavaldust pole ja välja pole visatud siis kuidas juriidiliselt on?.Kas suure ja sõbraliku naaberriigi järjekordsel kultuuritoomisel ,kui see peaks juhtuma on neil siin ees järjepidevuse hoidjad?
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

Kuidagi ei ole. Enamus siinseid kommuniste olid EKP liikmed. Ainuüksi see fakt, teeb kogu su edasise mõttelennu seosetuks.

EKP järglaste puhul ehk nn Ööpartei (mis keelustati) kui ka Eesti Demokraatliku Tööpartei liikmeteks teadaolevalt ei saadud lihtsal "ülemineku korras". Avaldus tuli kirjutada ja vastuvõetuks saada.
Juriidilisest aspektist puuduvad rahvusvahelise õiguse subjekti "Eesti Vabariigi" järjepidevusel ja subjektiivse suuruse "kommunistliku partei" järjepidevusel igasugused puutepunktid. Üks on nö reaalne suurus (EV), teine sellise nimetusega mittereaalne suurus. Reaalsed olid EKP või NLKP, kusjuures mõlemad olid eraldiseisvad juriidilised poliitilised ühendused. Päriselus see kuni 1991.aastani muidugi nii polnud.. Nagu polnud iseseisev ka ENSV, kuigi konstitutsiooniliselt olid kõigil liiduvabariikidel ju suured õigused. Aga see pole antud juhul oluline. Oluline on muu. Kommunistlik partei sinu tekstis sellisena on mittejuriidiline termin. Ilukirjanduslik või mis iganes pigem.
Hall Kardinal
Huviline
Postitusi: 641
Liitunud: T Apr 17, 2007 11:21 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Pole ühtegi kommunistliku partei liikmepiletit näinud :oops: .Kas kaantel oli kirjas EKP või NLKP ?
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

NLKP oli esikaanel ja tiitellehel. Pitsatil seisis aga EKP selle ja selle rajoonikomitee nimetus, kes pileti välja andis. Nominaalselt oli EKP justkui iseseisev parteiorganisatsioon, kes pidi oma vabariiklikel kongressidel alati kinnitama näiteks NLKP kongressidel vastuvõetu. Mäletab keegi, et seda poleks tehtud? EKP Keskkomitee I sekretär oli justkui kohaliku iseseisva parteiorganisatsiooni aka (ainu)erakonna esimees, kes valiti justkui kohalike kommunistide poolt, ilma mingusuguste soovituste või surveta NLKP Keskkomitee poolt. Haaahahaahaahahaa! Homeeriline naer.
1991.aastal keelustati Venemaal tollase Venemaa presidendi seadusega NLKP ning kõik nende kinnis- ja vallasvarad võeti üle või külmutati. Ka rahalised vahendid. Tänane Venemaa Föderatsiooni Kommunistlik Partei ei ole juriidiliselt NLKP järglane. On vaid omasõnades ideede ja ideoloogia edasikandja vmt.
1990.aasta märtsis toimus Eestis parteikongress, kus EKP Keskkomitee (või kes iganes, ei viitsi detailides sorima hakata) tegi ettepaneku kuulutada EKP ka reaalselt iseseisvaks parteiorganisatsiooniks (jaanuaris 1991.aastal võeti seetõttu vastu uus põhikiri) ja EKP registreeriti vist juunikuus ENSV Ülemnõukogu Presiidiumis (selle hetke nõukogude vabariigi parlamendi ehk kõrgeima seadusandliku võimu juhatuses), seega sai ta tollases õigusruumis erakonnaks/parteiks ka de facto. Nagu Venemaal võeti NLKP varad peale augustiputši nii ka Eestis võeti EKP varad keskvõimu poolt üle, mingid vaidlused toimusid, kuid lõppkokkuvõttes jätkas EKP - 1992.aastast Eesti Demokraatlik Tööpartei - tühjade pihkudega. EKP see osa, kes kügelesid NLKP järele (näiteks Annus) ja kuulutas oma ustavust NLKP'le juba märtsis 1990, kaotasid pinna jalgealt kui NLKP Venemaal keelustati. NLKP tegevus mäletamistmööda keelustati ka Eestis peale augustiputši. See keeld ei käinud selleks hetkeks iseseisva EKP kohta.

"Uue" EKP registreerimisel ENSV ÜN Presiidiumis esitati ka mäletamistmööda nimekiri tollastest liikmetest. Uus põhikiri, mis kinnitati jaanuaris 1991.aastal, tähendas ka seda, et see "uus" EKP tuli uuesti formeerida parteisse kuuluda soovivatest inimestest, mille kinnituseks oli kirjalik avaldus. "Uus" EKP ja "vana" EKP ei olnud sellesmõttes liikmete kohapealt juriidiliselt õigusjärglased. Pealegi, kõik kes ei viitsinud EKP'st ennem juunit 1991.aastal välja astuda jäid hiljemalt augustist olematu partei ridadesse, mida sellisena ei eksisteeri juriidilise järjepidevuse mõttes ei siin ega Venemaal. Südametunnistuse või maailmavaate järgi kommunist (näiteks Vaino Väljas, kes on seda vist ka deklareerinud) ei tähenda, et inimene olekski NLKP liige jätkuvalt. Sotsialist maailmavaatelt võib olla ka Reformierakonna ridades. Nagu ka kommunist. Keda kotib? Meil on demokraatia ja maailmavaadete pluralism. Kehtib ka usuküsimustes. Kuni... Kuni kõik jääb kehtiva seadusandluse piiridesse, kuni ei minda vastuollu põhiseadusega, kuni ei rikuta rahvusvahelisi kokkuleppeid või hartasid jne.jne. Samas, sünnijärgne eestlane (Eesti Vabariigi kodaniku järeltulija siin ja paguluses) oli ka ENSV'li ajal järjepidevusemõttes juriidiliselt Eesti Vabariigi kodanik. Kui seda paradigmat ei tunnistanud näiteks enamus maailma riike 1960 või ka 1990 aastal, siis sel hetkel kui üks või teine riik taastunnustas (oluline on just TAAStunnustamine) Eesti Vabariiki de jure ja de facto, tunnustas ta ka meie riigi juriidilist järjepidevust kõigis olulistemas aspektides.

Mul on täna raske näha, et mismoodi saaks NLKP reaalselt taastekkida? Teoreetiliselt saaks ta küll, kui Putin (või kes iganes seal võimul) kuulutaks NLKP laialisaatmise Venemaal õigustühiseks, taastaks kõik NLKP varad ja õigused ning kuulutaks ka tänase VFKP NLKP õigusjärglaseks. Siis tuleks veel muidugi inkorporeerida EV Venemaa koosseisu ja lubada inkorporeeritud territooriumil VFKP (või mis iganes nime all see partei tegutseks) allorganisatsiooni EKP tegevus. Edasi peaks siis kuulutama, et kõik EKP liikmed, kes kuulusid EKP ridadesse ennem 1991.aasta jaanuari (või juunit?) on jätkuvalt ka uue partei liikmed, mis teeb nende kuulumise Eestis eksisteerivate parteide ridades (kui nad juba keelustatud ja liikmete poolest laialisaadetud pole) õigustühiseks. Edasi aga on suur tume maa, et kas meil eksisteerib jätkuvalt võimalus kohtus mingeid asju vaidlustada (näiteks "sunniviisilised" liikmed teevad seda ja saavutavad kohtu kaudu oma mitte liikmelisuse EKP's vmt) või on meil räige terrorireziim, kus kohtuvõim on vaid mulaaž, kui sedagi. Ühesõnaga, edasi oleks täielik oleksiloogia, mis ei vääri tegelikult meie aega ega arutelu... Minu arust.
Hall Kardinal
Huviline
Postitusi: 641
Liitunud: T Apr 17, 2007 11:21 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Asi see Putinil siis taasennistada pole.Üks tühine ukaas vaid vaja välja anda.Ja siis on ju ikkagi siinsed kommarid jälle kommarid.Välja nad ju sealt astunud ei ole. Olgu see kommunist,kus riigis kommunist,kommunist on ta ikka.
Ajaloost ju teame,kuidas Venemaa kokkulepetesse ja tunnustamisse suhtub.
Nagu ma aru saan on siis nii,et N .Liit lagunes ära ja NLKP-ga oli ka lõpp.Keerati uus ja puhas leht. Reaalselt toimus ju asi ainult paberil ja väikese nimemuutusega. Kõik,kes uude parteisse üle läksid,nende parteiaastad ju jäid samaks,seega pole sugugi uue parteiga tegemist.
Ka Kolmas riik langes põrmu ja nende partei keelustati.Peaks ka nagu JOKK olema. Miskipärast tekib aga kole kära,kui midagi ligilähedast kusagil luua tahetakse.No näiteks viimane näide Kreekast.
Ma miskipärast olen arvamusel,et siin elav vene erukindral ,kes selleks sai N-liidu aegadel on ka nüüd kindrali aukraadis ja praegune venemaa tunnustab seda. Mille poolest siis kommunistid teist moodi on? Tunnustatakse ju ikka.
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

No on ikka ka Putinil väga suur asi ennistada NLKP! Putin võib ju nostalgitseda ja mõningates aspektides enamlasi õigustada ning nende positsioonidelt isegi esineda (retoorika Talvesõja alustamise kontekstis näiteks), kuid teine asi on juriidiliselt NLKP taastamine. Täna puudub selleks igasugune vajadus ja mõte. Ilmselgelt ei ole kommunism siiski mingi selline suurus Venemaal, mis võiks keskvõimu ohustada. Kui mind ei usu, siis vaata VFKP valimistulemusi või sõltumatute pollide tulemusi. Peaks olema toetus kuskil 20% ringis kahes suures linnas ja mitte üle 13% VF regioonides.

NLKP ei lagunenud iseenesest ära nagu NSVL. Kordan, et NLKP keelustati. Saadeti laiali. Kõik partei varad võeti üle. Tänases VFKP on 1.01.2012 seisuga umbes 157 000 liiget (võrdluseks, et Ühtsel Venemaal on üle 2 miljoni liikme). Kuidas nende parteistaaži loetakse, ei tea. Lugegu kuidas tahavad. Pole oluline.

Mis puutub Kreekasse, siis on seal Kreeka Kommunistlik Partei (loodud 1918.aastal) jätkuvalt tegutsev. Ära pole keelatud. Parlamendis peaks olema täna 12 KKP liiget. Ka nende vastand ehk Kuldne Koidik tegutseb minu andmetel edasi, valimistel said nad 2012.aastal 18 kohta (300'st). 2012. aastal peeti muide kahed valimised. Esimestel said 21 kohta. Ei oska sinu väite peale muud kosta, et täna on siiski Kreekas mõlemad äärmused esindatud. Iseasi, et kui üks osa sellest äärmusest hakkab riigikorra vastu tegutsema ebaseaduslike vahenditega. On seda kunagi teinud osad kreeka kommunistid ja teevad täna osad Koidiku liikmed. Kes neist vahele jääb, pannakse istuma. Kui riigivastalisus muutub partei põhijooneks, keelatakse ära. Arusaadav tegevus igas riigis keskvõimu poolt.

Saksamaal tegutseb täna Natsionaal Demokraatlik Partei. Parlamenti valituks ei saanud. Kahes liidumaa parlamendis on pisike esindatus. Ultraparempoolne selline. Retoorikas ajab NSDPga sarnast juttu. Programmgi paljuski sarnane. V.a. teatud asjad, mida Euroopas ammu ei presenteerita ja ei propageerita.
See ongi vahe Venemaa ja Euroopaga, et kui Euroopas nii sõna kui tegudega ei lubata sisuliselt natsi mängida, siis sõnades antifašistlikus Venemaal on natsisarnaseid liikumis kordades rohkem ja kordades avalikumalt tegutsemas. Ka meil on sellesmõttes siin elu palju "vabam". Sisuliselt võib väita, et ka meil on ikka vägagi natsimeelseid arusaamasid avalikult liikumas. Ka siin saidil võib märgata selgelt sellist retoorikat, mis paljudes Euroopa riikides saaks kiiresti bännitud. Kuid nagu mainitud, siis meil erinevalt Venemaast (nagu ka paljudest Euroopa riikidest), kus natsidega sarnaselt võivad rahulikult ka igatsorti kommunistid (justnimelt, ka kommunistid on erinevad!) tegutseda, siis on Eestis kommunist sisuliselt võrdsustatud ühe ja ainsa asjaga. Sama asjaga, mida ka sina jutustad. Piltlikult: kommunist = NLKP = 1939.aasta NSVL valitsus. Päriselus see nii ei ole. Nagu ei olnud kõik sotsialistid EW vaenlased omalajal, ei ole ka täna ilmselgelt paljud maailmavaatelised (rõhutaks seda sõna) eestlastest kommunistid Eesti Vabariigi vaenlased. Konjukturistide puhul pole aga parteilisus kunagi olnud oluline. Ka nn juunikommunistid polnud enamuses kunagi ennem end kommunistidena defineerinud. Konjuktuuri tabades suurem osa neist aga korraga "sai" kommunistideks.

Seega on sinu EV uinuvate "salakommunistide" teooria üsnagi mõtetu ajugümnastika. Ma muretseks parem selle üle, et miks 1940.aastal korraga seni asjalikud ja pealtnäha lojaalsed kodanikud muutusid üleöö kommunistideks. Just selle transformeerumise tagamaade põhjalik lahtirääkimine, lubaks meil minuarust tulevikus hoiduda sarnastest tendentsidest. Mitte nõjajaht olematutele Venemaa "käsilastele", mille puhul käsilase kriteeriumiks on udune arusaam, et inimene oli "kommunist" minevikus.

Eestis elav NSVL kindral ei ole sageli teistsugune suurus kui NSVL polkovnik. Meenutan, et meie tänane ainus EV kindralleitnat on jätkuvalt "NSVL polkovnik", sinu loogika puhul siis selgelt Venemaa salaagent? Märkad, et oluline ei ole antud juhul mitte üldistamine vaid konkreetsus per inimene.
Viimati muutis Vares, T Jaan 07, 2014 9:24 pm, muudetud 1 kord kokku.
Hall Kardinal
Huviline
Postitusi: 641
Liitunud: T Apr 17, 2007 11:21 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Aga,miks siis hakkasid pealtnäha asjalikud inimesed 1940.aastal kommunistiks? Muretseme siis sellepärast. Veelgi huvitavam,miks need asjalikud inimesed,kes hiljem sündisid ikka sinna parteisse trügisid? Mõni esitas sinna astumiseks avalduse lausa" 12.tunnil" ,nagu näiteks Tunne Kelam. Ärgem nüüd rääkima hakakem,et mindi kommunismi seestpoolt õõnestama.Praegu on ju see endiste kommunistide põhiline õigustus.Mindi hüvesid saama või mida siis? Mindi armastusest EV vastu või?. Kui NLKP keelustati siis miks?.Kui kuritegelikkuse pärast siis,kes olid selle liikmed?. NLKP oli ise ju ainult patakas pabereid.Paberid saab ahju ajada aga elavmaterjal jääb alles.
Vaata,kui 1940.aastal hakkasid normaalsed inimesed kommunistideks,siis kuidas saame välistada asjaolu,et endised hundid,kes nüüd lambanahas on olude muutudes uuesti kihvu ei näita?. Ajalugu ju tunneb kahepalgelisi.Seda,et nüüd kõik meie endised kommunistid palavalt EV-d armastavad,ma ei usu.
Ja mispärast ei võiks üks NSVL-i polkovnik,kes nüüd on EV kindral ei võiks oma endiste leivaisade heaks töötada? Näiteid ju külluses,Simm,Dresen. Kui praeguse venemaa võimud tunnustavad NL-i polkovnikut ja tunnustus on jõus,siis on ka selle polkovniku vanne järjepidevuse alusel jõus. Lähtun asjaolust ,et venemaa auastet tunnustab-seega tunnustab vannet ka.Kuna auastet tunnustatakse peetakse oma endist/praegust polkovnikut ikkagi ju omaks? Oleks asi vastupidine poleks tunnustust,ega polkovniku paguneid.Oleks ainult venemaa poolne riigireeturi aunimetus.
Viimati muutis Hall Kardinal, T Jaan 07, 2014 9:28 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Frundsberg
Huviline
Postitusi: 754
Liitunud: P Juul 23, 2006 6:40 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Frundsberg »

Miks on suur osa igast ühiskonnast kaasajooksikud ja niisama mölakad, pole juriidiline küsimus. Kui võtta näiteks Eesti näide, siis tublimad mehed tapeti juba aastaks 1217 maha. Need kes järgi jäid, olid kas viletsad mehed või siis kaasajooksikud. Ja selline kontingent paljunes 700 aastat.

Samas kuskilt tekkisid mehed, kes läksid Vabadussõtta. Ja 23 aastat hiljem Idarindele. Degenerantide järeltulijad, reeturite sohipojad ja muidu limukad?
Palun alati pakkuda NSDAP varase perioodi parteimärke.
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

Ja ongi kogu arutelu läinud mõttetuks sildistamiseks? Saime teada, et Frundsbergi arvates olid ühed inimesed eranditult limukad. Järelikult me kas hävitame kõik limukad preventatiivselt või ajalugu kordub. Tulemus - mille kuradi poolest see preventatiivselt kodanikke represeeriv riik NSVList parem oleks?
Neile aga kes viitsivad mõelda ja ei arutle lihtlausetega, on näiteks Jaak Valge seda teemat üsnagi põhjalikult lahanud. Näiteks: Tuna 2013/1 "Vasakharitlased üle läve"
Ka siin on Valgel palju huvitavat: http://jaakvalge.blogspot.com/
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

Hall Kardinal, küsin otse, et sina kes sa elasid NSVL'is, kuidas saan ma sind pidada lojaalseks Eesti Vabariigi jaoks, eriti kui sa kohati nii - anna andeks - ajuvaba juttu ajad?

ENSV passi said? Allkirja andsid? NA's käisid? Vande andsid? Jne.jne.
Viimati muutis Vares, T Jaan 07, 2014 9:49 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Frundsberg
Huviline
Postitusi: 754
Liitunud: P Juul 23, 2006 6:40 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Frundsberg »

Selle alafoorumi nimi on "Kõrts". Ja kõrtsis ju ongi nii, et "ära mõtle, kohe ütle!".

Sinu teemapüstitus on küll huvitav, aga nii sina, mina kui ka iga teine mõtlev olend teab sellele vastust. Asi ei ole mitte mingis kommunismis vaid kõige tavalisemas kaasajooksikluses. Sama moodi joostakse kaasa iga võimu ajal. Ja mitte ainult Eestis, vaid ka kõikjal mujal sama moodi.

Miks? Sellele teavad vastust vast pigem psühholoogid, mitte ajaloolased.
Palun alati pakkuda NSDAP varase perioodi parteimärke.
Hall Kardinal
Huviline
Postitusi: 641
Liitunud: T Apr 17, 2007 11:21 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Kas isand Varese teooria järgi on kõik need,kes "ajuvaba juttu" ajavad EV-le mittelojaalsed?.
Mis minusse puutub,siis see kelleks keegi mind peab ei lähe mulle kohe mitte korda.Seda enam,et igal inimesel on õigus oma arvamusele.Põhiseaduse järgi.Seega ei saa ma kellelgi arvamust ega mittearvamust keelata.
NSVL-i pass mulle tõesti anti.Anti kui isikut tõendav dokument. Teisi isikut tõendavaid dokumente nagu komsomolipilet,parteipilet polnud mulle vaja.Sain oma isiku ka passiga ära tõendatud.Vande andmise ja sõjaväes käimisega on ka kehvasti.Pole au olnud.Mõtlesin,et sinna sõjaväkke ikka ei lähe.Jama elu ju,kui kirsad jalga topitakse ja kogu aeg kapsaid ja hirssi söödetakse.Lubasid mu kuhugi pärapõrgusse ka saata ja ma siis mõtlesin,et ei lähe.
Aga Frundsbergiga olen täiesti nõus,asi ongi kaasajooksikutes.Ja seda need parteilased ka olid ja on.Ainult peremehed on vahetunud.
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

Üldiselt ma ikka juhindun sinu teooriast, kui väidan sind ebalojaalseks. Teooriast, mille puhul sina omakorda vist lähtud parimatest Stalini aja traditsioonidest, mis sisuliselt eeldavad, et kui ise ei tõesta, et sa süüdi pole, siis oledki süüdi. Ning just sellest sinu enda teooriast lähtuvalt kordan: NSVL'is elasid, järelikult oled ebalojaalne, tõesta vastupidist, ära vabanda! Süüd raskendav asjaolu (või süüd tõendav asjaolu kui soovid) on kohati ajuvaba lähenemine ja mõistetega enda kasuks vabalt žongleerimine. Ehk tegevus millega mõjuagent üritab mustata kõiki teisi v.a. iseennast. Eriti peene on sealjuures muuseas isenese kangelaslikkuse mainimine - "ei tahtnud minna NA'sse ja ei läinudki!". Kui jutt ei käi 1990/91 aastakäigust, siis hahahahaha!

Õnneks muidugi ei lähe sinu arvamine korda ka oma lojaalsust EV ees tänaseks juba aastakümmned tõestanud kodanikele. Osad neist olid kindlasti kunagi EKP liikmed, osad aga (nagu näiteks Lennart Meri) olemata EKP liikmed, tegid vastavate instantsidega sellises ulatuses koostööd kui pidasid vajalikuks ja mõistlikuks, et muud oma agendad saaks elluviidud. Väita paljusid selliselt käitunud inimesi - kelle puhul puuduvad igasugused KONKREETSED faktid kellegi represseerimisele kaasaaitamiseks või osalemiseks - kaasajooksikuteks või tänasele EV'le ebalojaalseteks, on sama jabur kui nimetada Poskat Vene keskvõimu kollaboratsionistiks, kes töötas usinalt kahepalgelisena EW mittekestmajäämise nimel. Tema tegevus Pariisis ja Tartus oli vaid suitsukate.

Ilmselgelt on sinu probleemiks teatav kibestumine - jumal teab mis kunni sa endast kujutasid või milliseid ameteid endale lootsid kunagi saada - mistõttu kogunenud sapp leiab väljundi ikka ja jälle sinu allkirjaga ilmuvates destruktiivsetes märkustes või sõnavõttudes. Mina nimetaks neid lausa vihakirjutisteks, mis on seda kurjemad, kuivõrd positiivne oli kellegi eelnev arvamus. Küll on ametnikud lollid ja äraostetud, küll on riik sulle liiga teinud, küll on kuskil magavad agendid peidus, kes kõik usinasti oma kahjuritööd teevad. Vaesekene!
Viimati muutis Vares, T Jaan 07, 2014 11:59 pm, muudetud 1 kord kokku.
Hall Kardinal
Huviline
Postitusi: 641
Liitunud: T Apr 17, 2007 11:21 pm

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Hall Kardinal »

Ütled äkki kunas ma olen väitnud,et ma riigile lojaalne olen? Ja,mis siis,kui ei ole?
Aga kommunist / kaasajooksik on just täpselt nii kaua lojaalne,kui see talle kasulik on.
Et minu arvamus endistele kommunistidele korda ei lähe selles eksid.Sulle ju läheb?
Vares
Huviline
Postitusi: 302
Liitunud: T Juun 11, 2013 11:40 am

Re: Kuidas on juriidiliselt?

Postitus Postitas Vares »

Mina väidan sind ebalojaalseks ja sina küsid, et millal sa end oled lojaalseks nimetanud, et ma võiksin sind ebalojaalseks nimetada? Taaskord mingi eriti keeruline mõtteuit, mis mulle kohale ei jõua? Ilmselgelt pole minu väite puhul oluline, kas sa kuskil oled end varem EV'le lojaalseks kodanikuks nimetanud või mitte. Mina võtsin näe lihtsalt kätte ja väitsin sind, sinu enda teooriale tuginedes, EV suhtes ebalojaalseks, sest sa oled olnud NSVLi kodanik. Kahtlane ühesõnaga. Vaatad ikka metsa poole, toida ja poputa sind palju tahes, saadana soviett selline.

"Ja,mis siis,kui ei ole (riigile lojaalne)?"
Küsiks vastu, et kui sina ei ole täna EV'le lojaalne, et mis oleks põhjus? EV sellisena ei ole sulle kasulik? Tuleb välja, et süüdistad teisi kategoorias, milles ise "kodus"?


"Aga kommunist / kaasajooksik on just täpselt nii kaua lojaalne,kui see talle kasulik on"
Täpselt sama targalt võime väita, et ka äärmuslik rahvuslane võib olla EV'le lojaalne seni kuni see talle kasulik on. Ka täiesti apoliitiline inimene võib olla lojaalne seni kuni see talle kasulik on. Ka sõjaväelane võib olla lojaalne kuni see talle kasulik on jne.jne. Avastasime Ameerika? Asi ei ole kinni maailmavaates või parteilises kuuluvuses vaid inimeses. Kusjuures koostööle minemise puhul (kaasajooksmises nagu sa nimetad) võivad rolli mängida paljud enamad põhjused kui kasuahnus. Hirm millegi kellegi suhtes (pere, enda elu või kolmandate isikute elu ja tervis). Pragmaatilisus. Nälg. Jne.jne.

"Et minu arvamus endistele kommunistidele korda ei lähe selles eksid.Sulle ju läheb?"
Tänan tituleerimast, ei ole siiski kunagi pioneeridest kõvemasse organisatsiooni kuulunud. Ju see teeb mu nüüd eriti ohtlikuks?
Suletud

Mine “Kõrts/Pub”